Barbara Dallosová Samospráva

Ďalší kus Luníka sa premení na sutiny: Kedy na neslávnom sídlisku opäť zaúradujú buldozéry?

Za hluku ťažkých strojov a kúdolov prachu už z košického sídliska zmizlo niekoľko panelákov. Búranie ošarpaných budov na Luníku IX má pokračovať ďalším bytovým domom, opäť na Hrebendovej...

Ilustračný obrázok k článku Ďalší kus Luníka sa premení na sutiny: Kedy na neslávnom sídlisku opäť zaúradujú buldozéry?
Zdroj: Dnes24.sk

Bytový podnik mesta Košice (BPMK) nariadil búranie ďalšieho paneláka na sídlisku Luník IX, tentoraz na ulici Hrebendovej 18 a 20, odkiaľ už ľudí vysťahovali pred niekoľkými týždňami. Informoval o tom portál Čas.sk.

Ako píše portál, podobne sú na tom aj ďalšie dva paneláky na Hrebendovej, a to vchody 26 – 28 a 30 – 32 a ich obyvatelia by sa odtiaľ mali vysťahovať do konca tohto roka. Čo sa týka realizácie asanácie bytového domu, bytový podnik kalkuluje s jesenným dátumom. „Predpokladám, že k samotnému búraniu by malo dôjsť koncom októbra,“ uviedol pre Čas.sk Martin Paška, technický riaditeľ Bytového podniku.

Mesto v spolupráci s Bytovým podnikom už pristúpilo k demolácii niekoľkých obytných domov i v minulosti. Práve na Hrebendovej ulici sa nebude búrať po prvý raz. Budova odtiaľ zmizla i minulé leto, námestníčka primátora Renáta Lenártová vtedy uviedla, že bytovka s narušenou statikou ohrozovala zdravie a životy obyvateľov. Čítajte TU.

Po sérii búracích prác začal košický magistrát začiatkom tohto roka i s výstavbou. Nový bytový dom začal rásť práve na Hrebendovej ulici, na mieste jedného zo zbúraných panelákov. V novom majú dostať nájomné zmluvy len tí občania z Luníka IX, ktorí nemajú žiadne záväzky voči mestu, pracujú, majú tu trvalý pobyt a sú to rodiny s deťmi. Písali sme tu: Po búraní prichádza výstavba: Na Luníku IX vyrastá nová bytovka

Obyvatelia, prizerajúci sa na budovu klesajúcu k zemi. Pozrite si FOTKY z búrania takto pred rokom.

Čítajte tiež:

Po búraní sa má stavať: Na Luníku IX mesto plánuje budovať nové byty!

Výstavba bytovky na sídlisku Luník IX: Akí ľudia dostanú nové byty?

Búranie na problematickom sídlisku nekončí: Luník IX príde o ďalší panelák!

Foto: búranie budovy na Luníku IX, august 2014

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM