Barbara Dallosová Krimi

Ďalší zranený chlapec (15) na košickom priechode vyprovokoval policajtov k ráznej reakcii: Vieme, kedy bude veľká kontrola!

Nehoda, pri ktorej sa v Košiciach zranil mladý chodec (15), zmobilizovala mužov zákona. Tí vyrážajú do ulíc nášho mesta kvôli špeciálnej akcii. Čítajte, čo, kedy, ako a prečo...

Ilustračný obrázok k článku Ďalší zranený chlapec (15) na košickom priechode vyprovokoval policajtov k ráznej reakcii: Vieme, kedy bude veľká kontrola!
Zdroj: TASR

Nehoda na priechode

Pri pondelkovej (10.11.) nehode na Komenského ulici v Košiciach utrpel zranenia mladý chodec. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Ako opísala hovorkyňa, auto chodca zrazila keď prechádzal po vyznačenom priechode pre chodcov, ten utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia dva mesiace.

Alkohol podľa policajnej správy u vodiča nezistili, prípad už ale majú na stole kriminalisti. ,,V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Aj táto nehoda, pri ktorej si to „odniesli“ zlomené kosti, svedčí o tom, že je potrebné zvýšiť opatrnosť na cestách a dbať na svoju bezpečnosť," vystríha Mésarová.

Policajti vyrazia do ulíc

Varovný zdvihnutý prst tentoraz nezostáva len pri slovách. Ako potvrdila Mésarová, celokrajská osobitná kontrola zameraná najmä na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi je naplánovaná na štvrtok (12.11.).

,,Pri kontrolách sa policajti zamerajú na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami. Taktiež na dodržiavanie používania priechodov pre chodcov, bezohľadné prechádzanie cez komunikáciu mimo vyznačených priechodov pre chodcov," konkretizovala hovorkyňa.

Kontrolám sa podľa mužov zákona ale nevyhnú ani vodiči, pretože kontrola bude zameraná aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom i naopak. ,,Dopravno-bezpečnostnej akcie sa zúčastnia aj policajní preventisti, ktorí budú preventívne pôsobiť na nemotorových účastníkov cestnej premávky, apelovať na dôležitosť používania reflexných prvkov a ich vhodného umiestnenia na oblečení," dodal Mésarová na záver.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM