Michal Lendel Rôzne

Ďalšie negatívne prvenstvo pre Luník IX: Na túto volebnú účasť nemá na celom Slovensku nikto!

Voličom na košickom sídlisku Luník IX sa k volebným urnám teda skutočne nechcelo. Problémová časť Košíc má tak ďalšie negatívne prvenstvo. V rámci celej republiky tu bola zaznamenaná najnižšia účasť, ktorá sa bude veľmi ťažko prekonávať.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie negatívne prvenstvo pre Luník IX: Na túto volebnú účasť nemá na celom Slovensku nikto!
Zdroj: TASR

Najmenej ľudí sa do volieb v rámci celého územia Slovenska zapojilo na košickom Luníku IX, kde hlasovalo len 1,57 percenta ľudí. Z celkového počte 3 737 oprávnených voličov využilo toto právo na voľbu hlavy štátu 55 ľudí.

Obyvateľov Luníka IX dokázal zaujať najviac prezidentský kandidát Radoslav Procházka, ktorý tu získal podporu osemnástich voličov, čo predstavovalo 32,72%. Druhý v poradí skončil Milan Kňažko so ziskom trinástich hlasov. Prezidentský kandidát Robert Fico na tomto sídlisku veľmi nezabodoval, keď ho zisk jedenástich hlasov posunul na tretiu priečku. Za ním nasledovali Gyula Bárdos, Pavol Hrušovský a Andrej Kiska, ktorí si dovedna rozdelili 13 hlasov.

V rámci Košíc mali najvyššiu účasť mestské časti Lorinčík (64,14%), Vyšné Opátske (55,49%) a Barca (54,18%). Najviac platných hlasov odovzdaných pre kandidátov bolo zaznamenaných v mestskej časti Košice – Západ a to vyše 15 000. Práve táto mestská časť predstavuje z hľadiska počtu oprávnených voličov tú najväčšiu, keď tu k volebným urnám mohlo prísť až 33 152 ľudí.

Zdroj: Štatistický úrad

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM