Michal Lendel Samospráva

DEFINITÍVNE: Šéfom VÚC chce byť 10 uchádzačov, kto všetko kandiduje?

Po včerajšej polnoci je rozhodnuté! O post predsedu KSK bude bojovať 10 kandidátov. Najväčším favoritom volieb je Zdenko Trebuľa, za ktorým stoja Smer-SD, SMK a Most-Híd. Zaujímavé cifry sú aj v zoznamoch kandidátov na poslancov.

Ilustračný obrázok k článku DEFINITÍVNE: Šéfom VÚC chce byť 10 uchádzačov, kto všetko kandiduje?
Zdroj: TASR

O post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) sa uchádza desať kandidátov. „Podaných bolo desať kandidátnych listín, z toho osem podali politické subjekty a dve nezávislí kandidáti,“ informovala dnes hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Termín na podávanie kandidačných listín zapisovateľovi volebnej komisie samosprávneho kraja uplynul v pondelok (30. septembra) o polnoci.

Medzi tými, ktorí verejne potvrdili kandidatúru na šéfa VÚC, sú súčasný predseda KSK Zdenko Trebuľa (Smer-SD), Rudolf Bauer (KDS), Rastislav Masnyk (SaS), Dominika Palaščáková (NOVA), Vladimír Gürtler (7 statočných) a Ivan Kuhn (OKS).

Voľby v KSK sa budú konať v 11 volebných obvodoch, do Zastupiteľstva KSK bude zvolených 57 poslancov.

„Kandidátne listiny podalo 26 politických subjektov a 73 nezávislých kandidátov. Spolu sa o poslanecký mandát uchádza 330 kandidátov,“ konštatovala Bobriková. Mená kandidátov na predsedu VÚC neuviedla.

Členovia Volebnej komisie KSK sa prvýkrát zídu vo štvrtok 3. októbra, zložia sľub a následne začnú preverovať platnosť všetkých podaných kandidačných listín pre voľby poslancov i predsedu VÚC. Do 15. októbra zašle volebná komisia zoznam kandidátov podľa volebných obvodov Ústrednej volebnej komisii a obvodným úradom na území samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM