Rôzne

Deň narcisov v Košiciach? Už je známy výsledok, takúto sumu sa podarilo vyzbierať!

Pre pár dňami sa uskutočnil 22. ročník Dňa narcisov, verejnoprospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine. Prebehol aj v Košiciach a takáto suma sa vyzbierala.

Ilustračný obrázok k článku Deň narcisov v Košiciach? Už je známy výsledok, takúto sumu sa podarilo vyzbierať!
Foto: Juraj Karika

V uliciach miest a obcí Slovenska sa v piatok 13. apríla pohybovalo viac ako 15 500 dobrovoľní­kov v tyrkysových tričkách, ktorí rozdávali narcis – symbol nádeje, podpory a spolupatričnosti.

„Tohtoročný Deň narcisov pripadol na piatok 13-teho, ktorý verejnosť vníma ako nešťastný deň. No spoločne s vami sa nám podarilo zmeniť tento deň na lepší. Opäť sme ukázali, že na Slovensku je veľa dobrých ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť. Vďaka všetkým vám, ktorí ste prispeli, budeme môcť naďalej realizovať psychosociálne projekty pre onkologických pacientov a ich rodiny, šíriť osvetu o prevencii, opätovne podporiť nemocničné, zdravotnícke a hospicové zariadenia, výskum, ako aj menšie pacientske organizácie,“ uviedli z Ligy proti rakovine.

No a známe sú už prvé výsledky zbierky – v Bratislave a Košiciach. „Jedným z faktorov, ktoré do veľkej miery ovplyvnia výnos zbierky je počasie. Tento rok nám počasie prialo oveľa viac ako v roku minulom, čo sa odrazilo aj na výške výnosu za obe mestá. Veľmi nás teší, že výnos zo Dňa narcisov za Bratislavu je výrazne vyšší ako ten minuloročný, a dokonca presiahol aj hranicu 200 000 eur,“ prezradili z z Ligy proti rakovine. 

Výsledná vyzbieraná suma za mesto Bratislava je 201 867,58 eur. Výnos za Košice je porovnateľný s minuloročným výsledkom, pričom suma vyzbieraná v Košiciach predstavuje 57 644,30 eur.

Predbežný výsledok zbierky za celé Slovensko bude známy cca v priebehu mesiaca máj, vzhľadom k potrebe sústrediť čiastkové výsledky od 775 spoluorga­nizátorov z celého Slovenska. Finálny výsledok vrátane výnosu z SMS zbierky bude známy do 2 mesiacov od konania zbierky, vzhľadom k potrebe jeho vyhodnotenia mobilnými operátormi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM