Správy

Desivé momenty pri košickej stanici: Stačilo pár sekúnd, a všetko by skončilo inak!

Na košických koľajniciach sa odohral nebezpečný prípad. Niekedy o živote a smrti rozhodujú stotiny, inokedy náhoda. Pozrite, čo sa stalo!

Ilustračný obrázok k článku Desivé momenty pri košickej stanici: Stačilo pár sekúnd, a všetko by skončilo inak!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Nebezpečná udalosť na koľajniciach bola zaznamenaná v sobotu 28. novembra v Košiciach, kde rušňovodič rýchlika zastavil použitím rýchlobrzdy pred osobou v koľajisku.

„Po odchode vlaku R 442 ZSSK v obvode stanice došlo k použitiu rýchlobrzdy pred civilnou osobou pohybujúcou sa v koľajisku,“ uviedla hovorkyňa Martina Pavlíková. Dodala, že osoba bola zaistená políciou. „Následkom tejto udalosti boli zmeškané 4 vlaky o 55 minút,“ informovala M. Pavliková.

Železničnej polícii oznámil výpravca železničnej stanice Košice, že medzi ST. 4 a ST. 5 musel vlak R 442 použiť rýchlobrzdu a zastaviť kvôli osobe, ktorá prebehla tesne popred vlak," informoval hovorkyňa polície Jana Mésarová. Doplnila, že preverovaním bolo zistené, že v čase o 22:20 hod. rušňovodič vlaku videl osobu, ktorá prebehovala koľajiskom tesne pred vlakom a musel použiť rýchlobrzdu. „Ďalším preverovaním a kontrolou odstavených súprav bol v neďalekej súprave nájdený muž (48) z okresu Košice okolie,“ informovala polícia. Podľa polície uviedol, že prechádzal koľajiskom, lebo si chcel odpočinúť v odstavenej súprave.

„Keď prechádzal koľajiskom videl v stanici vlak, no keď už bol v polovici cesty, vlak sa už rozbehol. Muž prebehol tesne pred vlakom, lebo sa bál, aby sa niečo nestalo,“ ozrejmnila hovorkyňa polície.

Svojím konaním sa podľa polície dopustil priestupku. „Uvedeným skutkom došlo k meškaniu vlakov (rýchlika a troch osobných vlakov). K zraneniu osôb nedošlo,“ dodala J. Mésarová. Podľa policajných informácií škoda, ktorá vznikla železničnej spoločnosti, bude vyčíslená dodatočne. „Nakoľko muž odmietol priestupok prejednať v blokovom konaní, vec bude po zdokumentovaní podľa zákona o priestupkoch v znení neskorších predpisov predložená správnemu orgánu na prejednanie,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Železnice upozorňujú na ľahostajnosť osôb pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí a taktiež na nepozornosť vodičov. „Preto vyzývame verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate a k dodržiavaniu ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách a zákona o dráhach,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM