Lukáš Zavacký Rôzne

Deti si s novými technológiami hravo poradia: Pri Košiciach sa otvorila unikátna tabletová trieda, VIDEO ako dôkaz

Škola neďaleko Košíc kráča s dobou. Otvorila triedu, v ktorej žiaci využívajú modernú techniku. VIDEO vám tento typ vzdelávania priblíži podrobnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Deti si s novými technológiami hravo poradia: Pri Košiciach sa otvorila unikátna tabletová trieda, VIDEO ako dôkaz
Zdroj: YouTube.com

Od 19. apríla 2016 je na východe Slovenska prvá tabletová trieda. Prváci na Súkromnej základnej škole v Kechneci sa tak prispôsobujú sa aktuálnym trendom, ktoré im môžu pomôcť v budúcom štúdiu.

Deťom sa počas vyučovania venujú dvaja pedagógovia. „Niektorí žiaci sa s technológiami ešte nikdy nestretli a pracujú pomalšie. Preto je im k dispozícii jedna z nás. Stále sa však zlepšujú a šikovnejší začínajú viac pomáhať slabším, čím sa učia pracovať spolu vo dvojiciach,“ uviedla riaditeľka školy, Ibolya Straussová, ktorá je odborníčkou na e-learning.

Podobný spôsob výučby však začal aj inde, a to na Základnej škole Rudolfa Dilonga v Trstenej, na Hotelovej akadémii na Mikovíniho ulici v Bratislave a na Základnej škole na Záhoráckej ulici v Malackách.

Môže vás zaujímať:

Škola pri Košiciach kráča s dobou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM