Rôzne

Detská železnica odštartovala sezónu vo veľkom štýle: Najdlhší vlak prepadli kovboji, nechýbala ani streľba

Najdlhší vlak, aký bol v histórii detskej železnice vypravený, odštartoval novú sezónu. Prvý ranný spoj, ktorý osobne vypravil primátor Richard Raši, odviezol stovky detí a ich rodičov Čermeľským údolím na stanicu Alpinka. Cestujúcich dvakrát prepadli kovboji na koňoch, nechýbala ani streľba.

Ilustračný obrázok k článku Detská železnica odštartovala sezónu vo veľkom štýle: Najdlhší vlak prepadli kovboji, nechýbala ani streľba
Zdroj: TASR

Košická detská historická železnica 1. mája slávnostne odštartovala novú turistickú sezónu. „Išlo o najdlhší vlak, aký bol v histórii košickej detskej železnice vypravený. Pozostával zo šiestich historických vozňov a ťahali ho dve lokomotívy – vpredu to bola naša 130-ročná parná lokomotíva Katka a vzadu jej pomáhala motorová lokomotíva Danka,“ priblížila Zuzana Lehotská z Občianskeho združenia Detská železnica Košice.

Cestujúci vo vlaku mali o zábavu postarané, zažiť mohli chvíle ako na Divokom západe. Dvakrát ich totiž prepadli kovboji na koňoch, nechýbala ani streľba. Otvorenie sezóny železničky je súčasťou osláv Dňa mesta Košice. Organizátorom počasie praje a o prvé tohtoročné jazdy je veľký záujem. V rekreačnom areáli Alpinka je pripravený majáles s programom hier, vystúpení a súťaží pre rodiny s deťmi. „Jazdíme dnes neštandardne, nie podľa cestovného poriadku, ale podľa potreby,“ dodala Lehotská.

Sezóna na detskej železnici potrvá do 2. novembra, nebude chýbať ani tradičná decembrová Mikulášska jazda. Novinkou tohto roku je, že k dispozícii je popri troch historických lokomotívach až šesť zrenovovaných historických vozňov, ktoré zaručia cestujúcim viac miesta a pohodlia. „Je to najväčší stav vozidiel, aký dosiaľ bol na detskej železnici od jej vzniku v roku 1956,“ konštatovala Lehotská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM