Andrea Mesarčíková Rôzne

Detské kino v DFN opäť uvádza klasické české rozprávky

Detské kino v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach začína po prázdninách opäť premietať.

„Vďaka ochote a iniciatíve pracovníkov Českého centra v Košiciach sa podarilo zabezpečiť vysielacie práva na ďalšie staršie i nové české a československé filmové rozprávky. Projekt sa uskutočňuje s pomocou grantového programu Prekročíme spolu bariéry Nadácie Orange,“ povedala hovorkyňa DFN Viera Horniaková. Od 8. septembra do 8. decembra 2010 sa tak hospitalizované deti môžu opäť každý mesiac tešiť na filmové zážitky.
„Novú sezónu v Detskom kine začíname dnes s viac ako tridsať rokov starou, ale veselou a vtipnou rozprávkou Honza málem králem, v hlavnej úlohe s Jiřím Kornom. V októbri navodí halloweenovú atmosféru tajomný príbeh Deviate srdce a v novembri klasický film natočený na motívy rozprávok Boženy Němcovej Princ Bajaja,“ predstavila Horniaková program detského kina. Deti, ktoré budú musieť stráviť aj adventný čas v nemocnici, určite poteší nová česká rozprávka Anděl Páně.
Detské kino v DFN je realitou od januára tohto roka. Projekt je spoločnou aktivitou nemocnice, Českého centra v Košiciach a základnej a materskej školy pri zdravotníckom zariadení.
„Výber filmov a premietanie zabezpečuje České centrum v Košiciach. Vďaka jeho riaditeľke Kateřine Bělskej sa podarilo v spolupráci s Ateliérmi Bonton Zlín získať vysielacie práva. Od januára 2010 si tak mohli choré deti pravidelne raz mesačne v nemocnici pozrieť úspešné detské filmy z éry československého filmu,“ uzavrela Horniaková.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM