Lenka Fedorová Rôzne

Dni Terasy sú už za rohom: Na toto sa môžete najviac tešiť!

Bohatý program, tvorivé dielne, koncerty i kino. To všetko čaká návštevníkov, ktorí sa vyberú osláviť Dni terasy.

Ilustračný obrázok k článku Dni Terasy sú už za rohom: Na toto sa môžete najviac tešiť!
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás informovali o novom maskotovi Terasy, Terasáčikovi. Maskot bol pokrstený v košickej zoo a odvtedy sa stal tvárou najväčšieho košického sídliska. Terasa si aj tento rok pripomína svoj vznik, a tak sa organizátori postarali o bohatý program.

Oslavy začnú maskoti aj pivný festival

Dni Terasy budú prebiehať od 18. mája do 29. mája 2016. Oslavy začnú rozprávkoví maskoti na školách, nasledovať bude oficiálne otvorenie osláv Dní Terasy. Tešiť sa môžete aj na pivný festival, ktorý začne hneď v prvý deň osláv a bude pokračovať až do soboty, 21. mája 2016.

Na ňom sa predvedie Kristián Dufinec s kapelou INCONITO, o ktorých sme vás nedávno informovali v článku. Nebudú chýbať ani kapely Kabát revival a Žbirka revival.

Žiaci absolvujú Triatlon o pohár starostu a pracovný týždeň ukončí dobročinná akcia Kvapka krvi Terasy. Víkend sa ponesie v športovom duchu, a tak nebude chýbať orientačný beh i zábavný kynologický deň, na ktorom návštevníci uvidia prácu so psami, psiu akrobaciu, zásah policajných psov, ako aj disco show so psíkmi. Milovníkov zvierat poteší aj živá farma, na ktorej uvidia domáce zvieratá, agromechanizmy, zabíjačkové hody i jazda na koni.

Osobnosti sa dočkajú ocenenia

Nový týždeň začne s novými podujatiami, a tak návštevníkov roztancuje zumba, aerobic i folklór. Mestská časť Košice – Západ nezabudla ani na jej významných obyvateľov. Ich prínos ocení 24. mája slávnostným odovzdávanim výročných cien osobnostiam a kolektívom MČ Košice-Západ.

Svoju tvorbu predstavia aj umelci na vernisáži autorských diel operného speváka Jaroslava Dvorského. Na Terase nebude chýbať ani nočné kino, na ktorom sa bude premietať komédia Padesátka.

Oslavy ukončí basketbalový turnaj i koncert hudobných skupín. V nedeľu, 29. mája si užijú najmä deti, pre ktorých budú v rámci Dňa detí pripravené detské atrakcie, tvorivé dielne, ako aj zaujímavé súťaže.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM