Lenka Fedorová Rôzne

Do 100 minút autom z Košíc: 18 pamiatok UNESCO, ktoré nám môže západ závidieť!

Dovolenky hľadáme v zahraničí a pritom naša domovina skrýva obrovské poklady. Len do 100 minút autom máme k dispozícii až 18 pamiatok zapísaných v UNESCO!

Ilustračný obrázok k článku Do 100 minút autom z Košíc: 18 pamiatok UNESCO, ktoré nám môže západ závidieť!
Zdroj: Dnes24/TASR

Je už tradíciou, že vám pravidelne prinášame články s tipmi na zaujímavé výlety v Košiciach a okolí. Z popularity sa tešia najmä obce, ktoré ponúkajú množstvo prírodných atrakcií či iných skvelých zážitkov. Z Košíc však toho máme na dosah oveľa viac!

Región Košice, ako aj celé východné Slovensko sa môže pýšiť pamiatkami, ktoré by nám mohli závidieť po celom svete.

Metropola východu je vďaka svojej infraštruktúre prirodzeným centrom diania, a tak trvá cesta k 18 významným pamiatkám zapísaným v zozname UNESCO maximálne 100 minút. S presadzovaním tejto myšlienky prišla organizácia Košice Región Turizmus.

Organizácia chce v tomto roku vyťažiť z rastúceho záujmu návštevníkov a región ďalej rozvíjať. Ako uviedla Vargová Jurková, štatistiky za rok 2016 ukazujú, že Košice región dosiahol najvyšší rast spomedzi ôsmich slovenských krajov.

"Dobrým signálom boli už údaje návštevnosti z leta 2016. Veľmi sa tešíme, že podľa výstupov Štatistického úradu SR destinácia Košice región dosiahla najvýraznejšie tempo rastu spomedzi ôsmich slovenských krajov, a to nielen v návštevnosti, ale aj v počte prenocovaní,“ uviedla. Vlani do regiónu prišlo vyše 347 000 návštev­níkov, čo je o 80 000 viac ako v roku 2015.

Dobšinská ľadová jaskyňa, Jasovská, Gombasecká, Krásnohorská jaskyňa, Domica, Ochtinská aragonitová jaskyňa, Vihorlatský prales, Spišský hrad, Žehra, Levoča, Spišská Kapitula, Spišské Podhradie, Ruská Bystrá, Ladomírová, Bodružal, Kežmarok, Hervartor a Bardejov. Všetky tieto miesta máme z Košíc len do 100 minút!

Tak čo, stále neviete, kam sa vybrať na výlet? Sledujte nás aj na Facebooku a nenechajte si ujsť zaujímavé tipy na výlety v okolí Košíc.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM