Webnoviny - Rôzne

Do konca marca je možné podať opravné daňové priznanie

Daňovníci, ktorí už podali daňové priznanie k dani z príjmov za minulý rok a zistia, že v ňom uviedli nesprávny alebo chybný údaj, môžu do konca mesiaca podať ešte opravné daňové priznanie.

Foto: SITA/Nina Bednáriková (WEBNOVINY) – Daňovník by však nemal zabudnúť označiť v tlačive, že ide o opravné daňové priznanie. „V tomto prípade sa na predchádzajúce daňové priznanie neprihliada,“ informuje Daňové riaditeľstvo SR.

Právnické osoby a v tomto roku už aj fyzické osoby majú možnosť do konca marca správcovi dane oznámiť aj posunutie lehoty na podanie daňového priznania a v novej lehote daň zaplatiť. Slovenská pošta s cieľom uľahčiť daňovníkom podávanie daňových priznaní upraví v posledný marcový deň svoje otváracie hodiny. Rovnako otváracie hodiny v posledné štyri dni mesiaca predlžujú aj daňové úrady.

Daňové priznanie – krok po kroku

Povinnosť podať daňové priznanie za minulý rok majú do konca marca všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za minulý rok presiahli 2 012,85 eura. Daňovníci si pri podávaní daňových priznaní môžu uplatniť nezdaniteľnú časť základu dane za minulý rok vo výške 4 025,70 eura, ak ich základ dane je rovný alebo nižší ako 15 387,12 eura.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM