Zuzana Vajayová Rôzne

Do programu pre mladých ľudí prihlásili z celej SR 230 projektov

Do prvého oficiálneho kola paneurópskeho grantového programu Think Big sa prihlásilo 230 projektov z celého Slovenska.

„Mladí ľudia cítia potrebu byť aktívni najmä v oblastiach športu a voľného času všeobecne, na ktoré bolo zameraných najviac projektov. Nasledovali projekty so zameraním na kultúru a životné prostredie,“ uviedol TASR René Parák zo spoločnosti Telefónica O2 Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť realizuje v SR program v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou pre deti Slovenska.

Projekty budú vyhodnotené do 15. apríla. Po uzavretí zmluvy sa zástupcovia projektov zúčastnia na tréningu, ktorý im pomôže v príprave na úspešnú realizáciu ich nápadu. Následne mladí ľudia absolvujú ďalšie vzdelávanie zamerané na rozvíjanie sociálnych a osobných kompetencií a zručností. Tie im budú nápomocné aj po ukončení projektu v rámci pôsobenia vo svojej komunite.

Najviac projektov prihlásili z Banskobystrického kraja (45), nasledoval Bratislavský (39), Prešovský (34) a Žilinský (28) kraj. „Projekty vybrané v tomto ročníku by mali byť motivačné a inšpiratívne pre nasledujúce roky. Pri schvaľovaní budeme prihliadať na ich pridanú hodnotu, zaujímavú myšlienku a význam pre širšiu komunitu,“ vysvetlila programová manažérka Nadácie Ekopolis Lucia Skokanová. Zámerom je podľa nej podporiť nápady, z ktorých cítiť „naozaj úprimnú snahu mladých ľudí pomôcť svojmu okoliu a prispieť aj vlastným nasadením a prácou“.

Think Big je spoločný paneurópsky grantový program, ktorý dáva mladým ľuďom príležitosť zapojiť sa do pozitívnych zmien vo svojom okolí. Môžu tak napríklad s kamarátmi skrášliť prostredie, v ktorom žijú, vymyslieť novú náplň priestorom, v ktorých sa stretávajú, či upraviť športové plochy. Podporené budú tzv. malé projekty sumou do 500 eur a veľké projekty čiastkou do 3000 eur. Rovnaké projekty pomáhajú mladým v Nemecku, Írsku, Veľkej Británii a Českej republike.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM