Zuzana Vajayová Rôzne

Do školských lavíc si v septembri zasadne 2100 prvákov

V septembri 2011 zasadne do lavíc základných škôl (ZŠ) v Košiciach približne 2100 prvákov. Bude otvorených 92 klasických tried prvého ročníka v 36 šiestich základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice.

Zápis do prvého ročníka ZŠ pre školsky rok 2011–2012 sa uskutoční v jednotnom termíne v piatok 21. januára od 14.00 h do 18.00 h a v sobotu 22. januára od 8.00 h do 12.00 h.

Oznam o zápise do prvého ročníka ZŠ aj s potrebnými informáciami je zverejnený vo všetkých základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Mesto Košice má 36 spádových obvodov a presné začlenenie ulíc a mestských častí možno nájsť na webovej stránke mesta Košice. Pri zápise do prvého ročníka sa zisťujú osobné údaje dieťaťa, teda meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko, ako aj osobné údaje zákonného zástupcu – meno, priezvisko, trvalé bydlisko, adresa zamestnávateľa.

„Je to veľký deň v živote budúcich prváčikov a ich rodičov a všetci by sa naň mali tešiť. V prípade potreby má každá škola na zápise zabezpečeného aj psychológa," uviedla vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM