Lenka Fedorová Správy

Dobrá správa pre Košičanov: Komenského ulicu otvoria už čoskoro

Vodiči si už čoskoro vydýchnu. Práce na Komenského ulici pomaly finišujú. Prečítajte si bližšie info.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Košičanov: Komenského ulicu otvoria už čoskoro
Zdroj: TASR

Od pondelka 16. októbra sprejazdnia pre autá úsek od Strojárenskej ulice po Letnú, od 19. októbra by už po celej Komenského ulici mali začať jazdiť aj autobusy MHD. Košický magistrát o tom informoval na svojom webe.

Ako sa ďalej v správe uvádza, Košičania zrejme dostanú aj vianočný darček, a to električky premávajúce po zmodernizovanej trati na Komenského ulici.

Podľa zverejnených informácií už na Komenského nie sú žiadne výrazné stavebné obmedzenia. Robia sa iba dopravné značenia a dokončujú nástupné ostrovčeky pre cestujúcich, pracuje sa však ešte na estetickej stránke zrekonštruova­ného úseku.

„Podotýkam, že nebude uzavretá pre dopravu. Vždy odstavíme iba jeden z piatich jazdných pruhov, ktorý sa bude frézovať, zvyšné pruhy ostanú prejazdné. Robiť začneme v piatok popoludní, pracovať sa bude v čase mimo dopravných špičiek. Kompletne chceme mať križovatku urobenú v sobotu," informoval riaditeľ košického závodu zhotoviteľa diela, Štefan Bálint.

Práce na stavbe zhodnotil aj námestník primátora Martin Petruško. Podľa jeho slov sa snažia o to, aby mohol byť zvyšok Komenského odovzdaný do užívania pre motoristov najneskôr koncom októbra.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM