Lenka Fedorová Správy

Dobrá správa pre motoristov: Poznáme termín dokončenia prác na ulici B. Němcovej!

Zdá sa, že košickým motoristom sa čoskoro uľaví. Prečítajte si, kedy dôjde k obojsmernému sprejazdneniu ulice Boženy Němcovej, na ktorej prebiehajú stavebné práce v súvislosti s MET.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre motoristov: Poznáme termín dokončenia prác na ulici B. Němcovej!
Zdroj: TASR

8. júna sa na stavbe modernizácie košických električkových tratí (MET) uskutočnil ďalší kontrolný deň. Podľa Štefana Bálinta, riaditeľa košického závodu zhotoviteľa diela (Eurovia SK), pokračujú práce na ulici Boženy Němcovej svižným tempom, električkové koľaje sú už natiahnuté až po Obratisko Botanická.

„V sobotu a nedeľu budeme betónovať, od pondelka začneme dávať živicový povrch, v utorok frézovať povrch komunikácie v celej šírke. Vyfrézovaná bude aj celá križovatka pri obratisku a takisto pokrytá živicovým kobercom. Snažíme sa nielen o to, aby stavba bola urobená kvalitne, ale chceme, aby vyzerala aj z estetického hľadiska čo najlepšie," uviedol Bálint.

Podľa Bálinta, v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach dajú do poriadku aj všetky zelené plochy, ktoré museli z nevyhnutných dôvodov počas stavby „zdevastovať".

Bálint zároveň potvrdil, že ulica B. Němcovej bude pre motorové vozidlá obojsmerne sprejazdnená presne podľa harmonogramu prác, čiže do konca júna.

Prejazdný tak bude celý úsek od obratiska Botanická až po ulicu Československej armády.

Sledujte nás aj na Facebooku a užívajte si pravidelný prísun čerstvých informácií z Košíc a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM