Samospráva

Dobré správy pre seniorov: Mesto bude finančne prispievať na stravovanie väčšiemu počtu ľudí

Nízke príjmy seniorov v Košiciach sa snaží mesto vyriešiť príspevkami na ich stravu. Keďže v roku 2013 sa nevyčerpal balík peňazí, ktorý bol na tento účel vyčlenený, mesto sa rozhodlo rozšíriť rady možných žiadateľov. Koho sa to bude týkať?

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre seniorov: Mesto bude finančne prispievať na stravovanie väčšiemu počtu ľudí
Zdroj: TASR

Počet dôchodcov, ktorým mesto Košice finančne prispieva na stravovanie, sa zvýši. Doteraz mesto prispievalo mestským častiam na obedy pre seniorov, ktorí poberajú dôchodok do 330 eur. Včerajším rozhodnutím Mestského zastupiteľstva (MZ) sa táto horná hranica dôchodkov zvyšuje o 20 eur. Opatrenie bude účinné od 1. januára 2014.

Na podporu stravovania dôchodcov v roku 2013 bola v rozpočte mesta schválená suma 66 000 eur. „Vyčlenená suma nebude vyčerpaná, keďže sa znížil počet stravníkov. Preto sme sa rozhodli rozšíriť množstvo dôchodcov, ktorým budeme môcť pomôcť,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Martina Urik Viktorínová.

Na základe schváleného materiálu bude možné prispievať na obedy sumou 0,83 eura na jeden deň pre dôchodcov, ktorých dôchodok nepresiahne sumu 250 eur, a 0,66 eura pre tých, ktorí poberajú dôchodok v rozpätí od 250,01 eura do 350 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM