Futbal

Dobrovoľníci počas podujatia Naše mesto skrášľovali Ružinov

Na troch verejných detských ihriskách na uliciach Mesačná, Čmelíkova a Haburská sa vysádzalo, natieralo, farbilo.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci počas podujatia Naše mesto skrášľovali Ružinov
Zdroj: BA - mestská časť Ružinov

Mestská časť Ružinov sa v piatok 10. júna už po piatykrát zapojila do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe s názvom Naše mesto organizované Nadáciou Pontis.

Hlavným posolstvom tejto akcie je vymeniť čas strávený v práci za dobrovoľnú činnosť v prostredí, v ktorom človek žije a pomoc komunite. Na vlastnej koži si to vyskúšalo viac ako sto dobrovoľníkov, ktorí v spolupráci s miestnym úradom dali novú tvár siedmim vytipovaným lokalitám v Ružinove.

Na troch verejných detských ihriskách na uliciach Mesačná, Čmelíkova a Haburská sa vysádzalo, natieralo, farbilo. Tí najmenší tak môžu v skrášlenom prostredí využívať vylepšené hracie prvky i atrakcie.

Nový šat majú aj dva výbehy pre psov na Astronomickej ulici a na Parkovej ulici. Slovnaftská cyklotrasa je vyčistená a nový náter má aj plot pri miestnom úrade.

Po namáhavom dni odchádzali dobrovoľníci domov s pocitom dobre odvedenej práce a s úsmevom na tvári. Tí, ktorí sa dosiaľ nestihli zapojiť, budú mať ďalšiu príležitosť. Mestská časť Ružinov sa plánuje do podujatia Naše mesto zapojiť aj na budúci rok.

Čítajte aj: Ružinov zaujíma názor obyvateľov na komunitné služby

Ružinov
3
Galéria
Zdroj: BA - mestská časť Ružinov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM