Zuzana Ročeňová Krimi

Dôchodca (86) prišiel o 370 eur! Okabátila ho dvojica s falošnou päťstovkou

Košický dôchodca (86) sa stal obeťou dvojice šikovných podvodníkov. Tí sa podľa polície vydávali za zamestnancov sociálnej poisťovne. A takto sa im podarilo falošnou päťstovku uviesť muža do poriadneho omylu.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodca (86) prišiel o 370 eur! Okabátila ho dvojica s falošnou päťstovkou
Zdroj: TASR

Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroba peňazí a cenných papierov v súbehu s prečinom podvodu spáchaných formou spolupáchateľstva vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach obvinil Petra (22) z Lučenca. Ten podľa slov košickej krajskej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej, v auguste tohto roka spolu s neznámou ženou dal do obehu falzifikát eurobankovky nominálnej hodnoty 500 eur.

„Pri bráne do dvora rodinného domu na Mengusovskej ulici v Košiciach oslovil dôchodcu (86) a predstavil sa ako zamestnanec sociálnej poisťovne s tým, že má pre neho ako dôchodcu nákupnú poukážku v hodnote 10 eur a preplatok za lieky, ktorý mu prišiel vyplatiť. Potom mobilom privolal neznámu ženu, ktorá dôchodcovi potvrdila tieto skutočnosti a uviedla, že ide o preplatok vo výške 130 eur,“ informovala Mésarová.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa potom sa všetci traja presunuli do domu, kde doposiaľ neznáma žena vybrala z tašky 500 eurovú bankovku a podala ju obvinenému. "Ten ju následne podal poškodenému dôchodcovi a uistil ho, že nejde o falošnú bankovku. Následne od neho žiadal výdavok 370 eur, ktorý mu dôchodca dal do rúk. Takýmto spôsobom uviedli poškodeného muža do omylu,“ uzavrela Mésarová. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, stíhaný je na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM