Krimi

Dôchodkyňu (77) sotili tvárou na chodník: Tínedžeri si lup podelili na Luníku IX, policajti sa činili!

Otrasný prípad priamo na Kysuckej ulici v Košiciach. Rolanda (17), Róberta (15) a Alexandra (15) s komplicom (12) sotili podľa policajnej správy dôchodkyňu tak, že spadla tvárou na chodník. Lup si podelili na známom sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňu (77) sotili tvárou na chodník: Tínedžeri si lup podelili na Luníku IX, policajti sa činili!
Zdroj: TASR

Príslušníci kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach objasnili augustovú lúpež. Vyšetrovateľ podľa polície zo zločinu lúpeže obvinil trojicu Košičanov Rolanda (17), Róberta (15) a Alexandra (15).

„Títo v auguste tohto roku na chodníku Kysuckej ulice v Košiciach, spoločne s maloletým komplicom (12), lúpežne prepadli dôchodkyňu (77) z Košíc,“ informoval Alexander Szabó. Obvinený Roland podľa hovorcu polície sotil dôchodkyňu do chrbta tak, že spadla tvárou na chodník. Následne jej podľa polície z ruky vytrhol kabelku a z miesta všetci štyria ušli.

„Po lúpeži si na sídlisku Luník IX v Košiciach, rozdelili peniaze z lupu. Osobné veci a doklady poškodenej, ktoré mala v kabelke vyhodili,“ uviedol A. Szabó. Dôchodkyňa utrpela podľa polície ľahké zranenia s dobou liečenia do 21 dní. „Krádežou jej spôsobili škodu za viac ako 300 eur,“ povedal hovorca. V prípade dokázania viny hrozí trojici mladistvých podľa polície polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. „U maloletého spolupáchateľa je trestné stíhanie neprípustné,“ uzavrela polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM