Lenka Fedorová Správy

Dočkajú sa Ťahanovce električiek? Plánovaný termín výstavby vás neprekvapí

Električky na Ťahanovciach? To, čo si dnes nevieme predstaviť bude možno v budúcnosti samozrejmosťou. Aké sú plány?

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa Ťahanovce električiek? Plánovaný termín výstavby vás neprekvapí
Zdroj: TASR

Témou decembrového rokovania košického mestského zastupiteľstva bolo aj vybudovanie električkovej trate na Sídlisko Ťahanovce. V interpeláciách na to upriamil pozornosť košický mestský poslanec Miloš Ihnát.

Poslanca zaujímalo či je vybudovanie električkovej trate na Sídlisko Ťahanovce zahrnuté do plánovacieho obdobia 2014 –2020. Odpoveď však mnohých Košičanov nepoteší.

,,Nie, vybudovanie električkovej trate na Sídlisko Ťahanovce do plánovacieho obdobia 2014–2020 nie je zahrnuté a nie je súčasťou zásobníka projektov Ministerstva Dopravy a výstavby SR," uviedol jasne v odpovedi magistrát.

Zdá sa, že Košičania si tak na električkovú dopravu na Ťahanovciach budú ešte musieť počkať. ,,Podľa Stratégie rozvoja dopravy a dopravných stavieb mesta Košice je táto aktivita plánovaná po roku 2030 ako opatrenie: po roku 2030 doplniť infraštruktúru mestskej koľajovej dopravy o novú električkovú trať Hlinkova – Džungľa – sídlisko Ťahanovce," informoval ďalej magistrát.

Ako na záver magistrát dodal, investorom tohto projektu je ŽSR, k dnešnému dňu nie je spracovaný projekt pre stavebné povolenie.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM