Rôzne Správy

Dojímavý príbeh z útulku: Stratená fenka z Prahy sa po rokoch našla v Košiciach!

Zázraky sa dejú! Aj takto by sa dal stručne opísať príbeh fenky Rity, na ktorý spomína vedúca košického útulku. Toto napísal sám život.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavý príbeh z útulku: Stratená fenka z Prahy sa po rokoch našla v Košiciach!
4
Galéria
Zdroj: Útulok UVP Košice

Občianske združenie Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov píše svoju históriu od roku 2001. Útulok si odvtedy spomína na množstvo príbehov, jeden im však utkvel v pamäti o čosi viac. Vedúca útulku Romana Šerfelová nám priblížila takmer neuveriteľný príbeh, ktorý mal napokon šťastný koniec.

,,Rita sa vrátila k majiteľom po troch rokoch. Údajne ju niekto ukradol v Prahe, predal ju, neskôr ju dotyčný predal ďalšiemu človeku a takým spôsobom sa dostala do Košíc," začína príbeh Šerfelová.

Podľa jej slov, od ľudí, ktorí si Ritu všimli v záhradkárskej oblasti sa dozvedeli, že tu žila nejaký čas v jednej zo záhradok smerom na Zelený dvor, kde ju využívali na rodenie šteniatok, ktoré následne predávali. Nájdená bola na Ťahanovciach, kde bola pri benzínovej pumpe uviazaná opaskom.

,,Tieto informácie o jej minulosti nám písali ľudia, ktorí si Ritu všimli aj v záhradkárskej oblasti. V útulku sme zistili, že má čip, no v databáze SR sa čip nenachádzal. Majiteľku sme našli cez náš Facebook, hlavne vďaka ľuďom, ktorí zdieľali náš príspevok a hľadali aj v starých inzerátoch, či sa niekomu nestratila. Takým spôsobom sa dopátrali k majiteľke," spomína ďalej vedúca útulku.

Podľa jej ďalších slov čip nebol v slovenskej databáze, pretože bol v českej, a to nemohli vedieť. ,,V každom prípade to skončilo šťastne. Neviem, kto sa tešil viac, či majitelia, alebo Rita. A tiež bolo pekné, že sa ľudia tak snažili a spoločnými silami sa podarilo majiteľku nájsť," teší sa z úspešného konca Šerfelová.

Nuž, takéto príbehy píše sám život a opäť platí staré známe nikdy sa nevzdávaj. Útulku držíme palce a prajeme veľa takýchto úspechov. Sledujte nás aj na Facebooku a buďte pravidelne informovaní o dianí v Košiciach a okolí.

Stratená fenka sa po troch rokoch napokon vrátila k svojej majiteľke
4
Galéria
Zdroj: Útulok UVP Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM