Alexandra Kolínská Samospráva

Dôležité INFO pre seniorov v Košiciach: Čítajte, ako to bude s mestskými a seniorskými kartami!

Všetkým držiteľom mestskej karty bude automaticky predĺžená životnosť o ďalšie dva roky. Využívanie neobmedzených cestovných kariet je však podmienené. Prečítajte si, aké podmienky stanovil dopravný podnik.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre seniorov v Košiciach: Čítajte, ako to bude s mestskými a seniorskými kartami!
Zdroj: TASR

Seniorské mestské karty budú mať neobmedzenú platnosť. Ich držitelia – seniori (68 rokov a viac), ich budú môcť využívať s podmienkou, že kartu minimálne raz ročne priložia k čítaciemu zariadeniu. „Pokiaľ dôjde k poškodeniu seniorskej karty, jej držiteľ musí za vydanie novej zaplatiť plnú sumu. Po novom bude všetkým držiteľom mestskej karty automaticky predĺžená životnosť o ďalšie dva roky,“ informovala hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová.

„Mesto Košice tak vychádza v ústrety držiteľom kariet a usiluje sa zvýšiť ich užívateľský komfort, aby mali s používaním karty čo najmenej starostí a čo najviac úžitku,“ povedal o aktuálnom opatrení primátor mesta Košice Richard Raši.

Životnosť mestskej karty je v súčasnosti tri roky od dátumu jej vydania. „Po novom môže jej držiteľ využívať kartu päť rokov, ak nedôjde k poškodeniu karty. Ak dôjde k jej poškodeniu, držiteľ si ju na vlastné náklady musí vymeniť. Platnosť starých BČK kariet, ktorých držitelia majú viac ako 68 rokov, sa predlžuje do konca roka,“ povedala Karaffová. V prípade tejto skupiny cestujúcich karta slúži len na identifikáciu bezplatne cestujúceho bez možnosti jej finančného zneužitia.

Pokiaľ majú seniori záujem využívať zľavy na tovary a služby, tak si musia vymeniť starú kartu za novú mestskú. O vydanie Mestskej karty je možné požiadať na dvoch predajných miestach DPMK, v Zákazníckom centre na Bardejovskej č. 6 a v Predpredaji na Rooseveltovej č. 3. Otvorené sú v pracovné dni od 7:00 do 18:00 hod. Predajné miesta sú v sobotu zatvorené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM