Lukáš Zavacký Rôzne Správy

Domáci miláčikovia v časti Nad jazerom: Ktoré psie plemeno dominuje?

Pes – najlepší priateľ človeka? Potvrdiť to môžu obyvatelia mestskej časti Nad Jazerom, keďže v tejto lokalite je ich mnoho. Jedno plemeno ale jednoznačne dominuje.

Ilustračný obrázok k článku Domáci miláčikovia v časti Nad jazerom: Ktoré psie plemeno dominuje?
Zdroj: TASR

Domácich miláčikov sú v metropole východu na každom kroku. Obyvatelia ich chovajú už nielen v domoch, ale aj v bytoch. Na niektorých miestach sa pre nich prednedávnom vybudovali výbehy, a to napríklad na Juhu, o čom sme vás nedávno informovali.

Najviac brechotu sa však ozýva ulicami Západu (1 716 psov), tesne po ňom nasleduje Sever (1 220) a s menším odstupom KVP (1 044). Nezaostáva ani sídlisko, ktoré sa môže pýšiť jazerom priamo pod panelákmi. Umiestnilo sa na štvrtej priečke (925). Ktorá rasa sa na ňom nachádza v najväčšom počte?

S obrovským náskokom kraľuje yorkšírsky teriér (144). Vysoké číslo zaznamenáva aj maltézsky psík (85) či čivava (43). Ďalšie rasy v poradí si môžete pozrieť v nasledujúcom prehľade.

Poradie Plemeno Počet
1. yorkšírsky teriér 144
2. maltézsky psík 85
3. čivava 43
4. kokeršpaniel 36
5. pudel 30
6. ši-cu 25
7. americký stafordšírsky teriér 20
8. labradorský retríver 18

/Rebríček sme vypracovali zo zoznamu na webovej stránke mestskej časti Košice – Nad jazerom k k 17. januáru 2017. Má len informatívny charakter a nemusí ísť o úplne presné čísla./

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM