Lenka Fedorová Rôzne

Dominikánske námestie žije trhmi: Spoznali sme najsladší i najfarebnejší stánok! FOTO

Leto je už za dverami, a tak sa mnohí z nás vyberajú nakúpiť si čerstvú zeleninu i sladučké ovocie, ktoré k letu jednoznačne patria. Jedným z obľúbených miest, kde si takýto pohodlný nákup v Košiciach môžete urobiť je Dominikánske námestie.

Ilustračný obrázok k článku Dominikánske námestie žije trhmi: Spoznali sme najsladší i najfarebnejší stánok! FOTO
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Dominikánske námestie je jedným z obľúbených trhovísk, kde si Košičania pravidelne nakupujú rôzne dobroty, nádherné kvety i pomôcky či ozdoby do domácnosti. Inak tomu nie ani tento rok, a tak sme sa na začiatku týždňa vybrali navštíviť miestne trhy.

Sladké ovocie i čerstvá zelenina

Letná sezóna trhov je v plnom prúde, a dôkazom toho je aj množstvo ľudí, ktoré sa trhmi denne „premelie“. Ako nám prezradili miestni trhovníci, začiatkom týždňa môžete na trhoch stretnúť menej ľudí, viac ľudí ich navštívi práve koncom pracovného týždňa.

Známe trhy tak už tradične zaplnili Dominikánske námestie. Tento rok na nich môžete nájsť z čerstvej zeleniny napr. paradajky, cibuľu, mrkvu, kapustu, papriku, uhorky. Nechýba však ani ovocie, ako napríklad jahody, čerešne či jablká i sladké marhule. Produkty lákajú nielen svojou pestrofarebnosťou, ale aj výbornou chuťou.

Okrem ovocia či zeleniny na trhu nájdete aj kvety, ktorým sa poteší nejedna gazdinka. Kvety a žena patria k seba a patria aj jednoznačne k letu, a tak sa pri nich pristavila každá žienka, ktorá sa takto rozhodla skrášliť svoj balkón, okno či terasu. Stánok na fotke č. 3 sme tak označili za najfarebnejší stánok trhoviska.

Prekvapil predavač z Bulharska

Medzi mnohými stánkami sme našli jeden taký, ktorý pútal pozornosť už zďaleka. Včielka, ktorá ho zdobí dáva kupujúcim vedieť o tom, akú dobrotu si tam môžu nakúpiť. Ide, teda, o medový stánok, ktorý sme označili za najsladší stánok trhov. Milé predávajúce nám prezradili, že na trhoch predávajú už od skorého rána a zotrvajú tam do obeda. Niekedy zostávajú dlhšie, avšak častokrát to záleží od počasia. Preto, ak máte chuť na sladký medík, na Dominikánske námestie sa je potrebné vybrať ešte doobeda.

Treticu TOP stánkov uzatvára stánok s nádhernými džbánmi, vázami, taniermi, ale aj nádobami s ľudovým motívom. "Cestujem z Bulharska cez celú Európu. Do soboty som tu, potom idem ďalej, " prekvapil nás predavač, ktorý s unikátnymi výtvormi brázdi naprieč Európou. Podľa jeho slov je o jedinečné výtvory veľký záujem.

Dominikánske námestie je len jedným z viacerých trhovísk v metropole východu, na ktorých si môžete nakúpiť výborné dobroty. O tom, kde všade sa v Košiciach nachádzajú podobné trhy vám prinesieme článok už čoskoro. Fotogalériu z trhov na Dominikánkom námestí si môžete pozrieť TU.

Foto: Dnes24

Môže vás zaujímať:

Košice rozkvitli a hýria farbami: Zavítali sme na jednu z najkrajších ulíc na Terase! FOTO

Dominikánske námestie je obľúbeným košickým trhoviskom
15
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM