Lukáš Zavacký Rôzne

Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 atrakcií a podujatí v Košiciach a okolí

Nenechajte svoje ratolesti premárniť prázdniny s tabletom v ruke! Prinášame niekoľko tipov na originálnu letnú zábavu s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 atrakcií a podujatí v Košiciach a okolí
Zdroj: TASR

Divadelné vystúpenia

Mestská časť Košice – Staré mesto si pre najmenších pripravila množstvo predstavení, a to pred obchodným centrom Tip-Top o 17:00. Divadlo Cililing predvedie 19. júla Zlatú priadku, Divadlo bez opony 16. augusta Červenú čiapočku – ako vlka rozboleli zuby a Bábkové divadlo Košice 6. septembra Čerta a káča.

Hájske vodopády

Obec neďaleko nášho mesta je veľkým lákadlom najmä vďaka Hájskym vodopádom, ktoré prinesú návštevníkom, ale, samozrejme, aj deťom neopísateľný zážitok. Krásna príroda praje príjemnému posedeniu s rodinou, opekačke či grilovačke v prírode.

Ukážky sokoliarskeho výcviku či noc v ZOO

Ďalšou možnosťou je zoologická záhrada. Košická je najrozsiahlejšou na celom Slovensku s 288 hektármi. Otvorené je od 9:00 do 19:00. Počas celého leta však budú prebiehať aj ukážky sokoliarskeho výcviku. Každý deň o 10:00, 13:00 a 17:00. Ak však to nie je to pravé orechové, alternatívou je prespanie v drevených stanoch v areáli.

Jasovská jaskyňa

Významným prírodným úkazom Slovenského krasu je Jasovská jaskyňa, ktorá pozoruhodnými skalnými tvarmi, množstvom netopierov a treba poznamenať, že obsahuje množstvo archeologických nálezov. Toto, dá sa povedať, tajuplné miesto určite uchváti každé dieťa.

Tvorivé víkendy

Múzeum Vojtech Löfflera pravidelne organizuje víkendové aktivity, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú cez voľné dni spestriť program maľovaním. Najbližšie sa uskutočnia 6., 7., 13., 14., 27. a 28. augusta. Vítaní sú ako pokročilí, tak i začiatočníci. Počas roka sa dvakrát organizuje výstava.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM