Alexandra Kolínská Správy

Dopravný podnik vyhlásil vojnu čiernym pasažierom: Aha, koľkých načapali bez lístka!

Dopravný podnik mesta Košice sa pustil do boja za bezpečnejšiu MHD s podporou Mestskej polície. Pozrite sa, ako dopadla kontrola viac ako tisícky pasažierov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik vyhlásil vojnu čiernym pasažierom: Aha, koľkých načapali bez lístka!
Zdroj: TASR

Dopravný podnik (DPMK) neustále zlepšuje služby pre cestujúcich. Tentokrát sa zameral na zvýšenie bezpečnosti v dopravných prostriedkoch. Stalo sa tak po náraste počtu prípadov agresívneho správania cestujúcich a poškodzovania vozidiel MHD. Vedenie dopravného podniku sa rozhodlo danú situáciu okamžite riešiť a to s podporou Mestskej polície. DPMK pripravuje aj ďalšie opatrenia na zníženie útokov v dopravných prostriedkoch a na vodičov.

„So zámerom znížiť incidenty a poškodzovanie dopravných prostriedkov v MHD pripravil dopravný podnik spolu s Mestskou políciou spoločné preventívne akcie v ktorých skontrolovali viac ako 1 000 cestujúcich v 49 spojoch. Výsledok bol 77 pasažierov bez platného lístka, z ktorých boli niekoľkí na pokyn prepravnej kontroly vykázaní z dopravných prostriedkov. Jeden z pasažierov bez platného cestovného lístka uhradil pokutu priamo na mieste,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová.

Spomínané kontroly prebehli na trasách liniek 52 a 56 smer Centrum mesta – MČ Šaca a späť, v spojoch v MČ Západ a v nočných autobusoch N1, N2 a N71 počas víkendu. Akcia prebehla bez problémov a nebolo zaznamenané narušenie verejného poriadku.

„Po nastúpení policajtov do autobusov sme nezaznamenali žiaden incident,“ dodala Karaffová.

Kontrolné akcie si pochvaľovali vodiči autobusov, ktorí potvrdili, že takéto aktivity majú význam. Dopravný podnik s podporou Mestskej polície preto plánuje v týchto kontrolách pokračovať aj v budúcnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM