Lukáš Zavacký Správy

Dopravný podnik zaviedol v košickej MHD novinku: V čom všetkom nám poradia nové hlásenia?

Ak sa často vyvážate električkou či autobusom, táto informácia vás bude určite zaujímať. V Košiciach zaviedol dopravný podnik novinku.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik zaviedol v košickej MHD novinku: V čom všetkom nám poradia nové hlásenia?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o tom, že do Košíc sa vracia brúsiaci električkový vozeň, ktorý prinesie komfort obyvateľom mesta. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) však priniesol ďalšiu novinku. Hlásenia pre cestujúcich.

„Zámerom DPMK je neustále zlepšovať informovanosť cestujúcich, ktorí využívajú MHD. Nové hlásenia slúžia pre vyššiu informovanosť cestujúcich, ktorí napríklad pri čakaní vozidla na čas odchodu podľa cestovného poriadku nepoznali dôvod státia na zastávke. Na prestupových uzloch zasa pribudli hlásenia o prestupe na iné vozidlo, ale aj o linke a smere jazdy,“ povedala hovorkyňa spoločnosti, Michaela Karaffová.

Tá zároveň uviedla ďalší účel, pre ktorý túto novú vec dopravný podnik do ich vozidiel zaviedol. „Hlásenia slúžia aj na zvýšenie bezpečnosti prepravy cestujúcich – napríklad opustenie priestoru predných dverí pre bezpečný výhľad vodiča.“

Dopravný podnik mesta Košice chce podľa hovorkyne naďalej pokračovať v zavádzaní nových informačných technológií v dopravných prostriedkoch a aj týmto spôsobom zvyšovať pohodlie cestujúcich v MHD.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM