Alexandra Kolínská Krimi

Dopravný policajt čelí obvineniu: Martinovi P. hrozí pre bitku v centre Košíc prepustenie!

V centre metropoly východu sa nedávno odohrala bitka, o ktorej správa už obletela celé Slovensko. Podľa slov polície je medzi obvinenými aj jeden z ich zamestnancov. Martinovi P. hrozí prepustenie zo zboru.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný policajt čelí obvineniu: Martinovi P. hrozí pre bitku v centre Košíc prepustenie!
Zdroj: TASR

Podľa slov polície 22.11.2015 nadránom v centre Košíc došlo k potýčke, ktorú zachytl videozáznam, medzi tromi bratmi a štvoricou Košičanov. Polícia bratov obvinila z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Keďže jeden z nich je dopravný policajt, prípadom sa zaoberala aj inšpekcia ministerstva vnútra. Viac sa dočítate TU.

„Naďalej prebieha konanie vo veci jeho prepustenia zo služobného pomeru príslušníka PZ. Konanie o prepustení má svoje pravidlá, zákonom upravený postup, ktoré neumožňujú postaviť policajta mimo služby zo dňa na deň,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„V prípade splnenia zákonných podmienok je možné uplatniť inštitút väzobného stíhania, k čomu v tomto prípade nedošlo. Z tohto dôvodu konanie o prepustení musí prebiehať v zmysle zákonom daných podmienok, teda aj počas doby výkonu služby trestne stíhaného policajta, aby nedošlo k porušeniu jeho práv. Nevynímajúc ani prezumpciu neviny. Tá platí u všetkých bez rozdielu,“ doplnila Mésarová na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM