Lenka Fedorová Správy

Dostalo sa im pocty: Mesto ocenilo TOP3 najaktívnejšie košické školy!

Ich snaha bola ocenená. Ktoré košické školy sa umiestnili v TOP 3 tých najaktívnejších? Prečítajte si v článku.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im pocty: Mesto ocenilo TOP3 najaktívnejšie košické školy!
Zdroj: TASR

Koniec školského roka priniesol ocenenia pre viacerých talentovaných a mimoriadne nadaných žiakov mesta. Ocenených bolo takmer 90 študentov za úspešnú prezentáciu na krajských, slovenských či medzinárodných vedomostných súťažiach a rôznych olympiádach. Košický magistrát o tom informoval na svojom webe.

Mesto sa v tomto roku snaží už po dvanástykrát podporiť starostlivosť o talentované deti a formy jej popularizácie.

„Mesto Košice je najväčším zriaďovateľom základných škôl na Slovensku. Záleží nám na tom, aby deti, ktoré reprezentujú naše mesto, boli ocenené, aby cítili, že si vážime ich úspechy a podporujeme ich. Za úspechom detí však stoja aj pedagógovia, ktorí sa im venujú často aj vo voľnom čase," uviedla viceprimátorka mesta Renáta Lenártová.

Ako mesto informovalo na svojom webe, na základe zaslaných návrhov zo škôl a školských zariadení bolo ocenených 88 mimoriadne nadaných žiakov a 34 premiantov. V trojke najaktívnejších škôl skončili za minulý školský rok ZŠ Krosnianska 4, ZŠ Staničná 13 a ZŠ Kežmarská 28.

„Myslím si, že takouto cestou treba pochváliť nielen deti, ale aj pedagógov a rodičov, ktorí sa spolupodieľajú na tom, aby naše deti boli úspešné a mohli sa venovať tomu, čo im robí radosť a v čom sú dobrí," uviedla Alžbeta Tamásová z Magistrátu mesta Košice.

Zdroj: kosice.sk

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM