Lukáš Zavacký Hokej

Dostalo sa mu zaslúženej pocty: Košická hokejová legenda s okrúhlym jubileom!

Bývalý československý reprezentant v hokeji, ktorý je zároveň legendou v našom meste, sa 6. júla dožil životného jubilea, a to 70 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa mu zaslúženej pocty: Košická hokejová legenda s okrúhlym jubileom!
Zdroj: TASR

Prezident klubu z metropoly východu, Juraj Mondík, odovzdal Bedřichovi Brunclíkovi (vpravo) pamätný dres i ďakovnú plaketu. Darčeky si prevzal v priestoroch Siene slávy košického hokeja v Steel aréne.

Čítajte tiež: Nášmu hokeju spravili dobré meno: 7 Košičanov, ktorí to dotiahli do NHL!

„Som rád za to, v akom bode sa nachádzam. Môžem povedať, že som si splnil všetko, čo som v živote chcel. Dokonca je to ešte lepšie, než som niekedy predpokladal. Som vďačný za krásne darčeky. Špeciálne miesto pre tieto veci doma nemám, ale určite ich starostlivo uschovám a bude to pekný darček aj pre vnúčatá, ktorým rád ukážem, čo dedo dokázal,“ uviedol.

Čerstvý sedemdesiatnik sa narodil v roku 1946 v Prahe. V košickom drese odohral celkovo 587 zápasov, v ktorých strelil 237 gólov. Viackrát sa objavil aj v československej reprezentácii, v ktorej najväčší úspech v podobe striebornej medaily dosiahol na majstrovstvách sveta v roku 1971. Po ukončení kariéry prešiel na pozíciu trénera. V minulých sezónach pôsobil pri mládeži v HC Košice.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM