Zuzana Vajayová Rôzne

DPMK zruší linku do Nižnej Myšle a predĺži platnosť cestovných lístkov

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) zavádza zmeny - ruší autobusovú linku a predlžuje platnosť cestovných lístkov, aj predplatených.

Od 1. augusta zruší autobusovú linku č. 28 premávajúcu zo Staničného námestia do Nižnej Myšle. Autobusovú dopravu tak do obcí Vyšná Hutka, Nižná Hutka a Nižná Myšľa bude po novom zabezpečovať dopravná spoločnosť Eurobus. TASR o tom dnes informovala Linda Šnajdárová z košického magistrátu.

DPMK chce vyjsť v ústrety cestujúcim, ktorí už majú zakúpený predplatný cestovný lístok (PCL) pre pásmo T2 a ktorého platnosť sa končí po 31. júli, preto sa rozhodol predĺžiť platnosť predplatených cestovných lístkov, aj papierových.

Po novom sa platnosť 30-dňového PCL pre tarifné pásmo T2 predlžuje na 44 dní a 90-dňového PCL pre tarifné pásmo T2 bude platiť 106 dní.

„Nové obdobie je potrebné zaznamenať do karty, preto žiadame občanov, aby ešte počas platnosti zakúpeného PCL sa dostavili na pracovisko Predpredaj cestovných lístkov, Bardejovská 6, kde im táto zmena bude v karte zaznamenaná,“ upozorňuje DPMK.

DPMK zároveň informuje, že po skončení platnosti PCL nie je už možné túto zmenu zrealizovať. Pri vybavovaní môže občan predložiť viac kariet, napr. aj za rodinných príslušníkov či susedov.

Platnosť papierových lístkov pre pásmo T2 sa z 30 minút posúva na 40, 60-minútový lístok bude platiť po novom 75 minút.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM