Marcel Mojžiš Krimi

Dráma pri Jahodnej: Na údajného strelca Róberta nevydali zatykač

Špecializovaný trestný súd v Pezinku nevydal zatykač na údajného vykonávateľa vraždy z 9. augusta na ceste z Jahodnej do Košíc. Róbert N. sa podľa polície neúspešne pokúsil zabiť istého muža.

Ilustračný obrázok k článku Dráma pri Jahodnej: Na údajného strelca Róberta nevydali zatykač
Zdroj: TASR

„Sudca pre prípravné konanie nevydal medzinárodný zatýkací rozkaz ani európsky príkaz na zatknutie obvineného Róberta N., lebo zatiaľ neboli splnené všetky zákonné požiadavky, ktoré sú potrebné na vydanie prokuratúrou požadovaných príkazov," povedala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Po Róbertovi N. vyhlásila polícia pátranie 16. augusta.

Podľa polície si vraždu objednal 34-ročný Radovan V. a obeťou mala byť osoba, ktorej dlží peniaze. Vykonávateľom vraždy má byť 36-ročný Róbert N., ktorý je vraj známou osobou v košickom podsvetí. Podľa polície sa poškodeného pokúsil zastreliť samopalom, ktorý mal v nelegálnej držbe. „Počas jazdy sa šofér auta, v ktorom bol aj Róbert N., dostal na úroveň auta poškodeného a Róbert N. vystrelil. Nespôsobil mu však smrteľné zranenia a poškodenému sa podarilo autom ujsť, neskôr z auta vyskočiť a utiecť do lesa," povedala policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku aj Najvyšší súd SR už odmietli žiadosť prokuratúry vziať do väzby údajného objednávateľa vraždy Radovana V. „Nie je dostatok dôkazov na to, aby bolo skutočne dôvodné podozrenie, že práve tento skutok spáchal práve obvinený," povedala 20. augusta predsedníčka senátu Najvyššieho súdu SR, ktorý rozhodoval o väzbe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM