Barbara Dallosová Krimi

Streľba pri Košiciach: Podnapitý muž (62) vytiahol na susedov zbraň, guľky lietali hlava-nehlava!

Mrazivé chvíle v rodinnom dome pri Košiciach. Podľa slov polície sa muž (62) postavil pred plot susedov, vytiahol zbraň a spustil streľbu...

Ilustračný obrázok k článku Streľba pri Košiciach: Podnapitý muž (62) vytiahol na susedov zbraň, guľky lietali hlava-nehlava!
Zdroj: TASR

Ako informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó, v okrese Košice-okolie pred rodinným domom v obci Valaliky sa pokúsil miestny obyvateľ (62) postreliť svojich susedov.

,,Strelnou zbraňou z ulice spred oplotenia ich rodinného domu niekoľkokrát vystrelil smerom na priečelie domu. Jedna strela zasiahla okno na prízemí a vnikla do obývacej izby, ostatné strely zasiahli omietku pod oknom. V obývacej izbe sa v inkriminovanom čase nachádzali štyri osoby," uviedol Szabó s tým, že strela našťastie nikoho nezasiahla.

Podľa slov hovorcu muž následne vrátil domov, kde už bola privolaná polícia. ,,Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a podrobila dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s nameranou hodnotou 2,00 promile," konkretizoval Szabó a dodal, že prestrelením okna, poškodením stolíka a omietky v obývačke, ako aj poškodením fasády vznikla majiteľovi domu škoda vo výške 100 eur.

Ako pokračoval, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície už muža obvinil z prečinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva a polícia u obvineného zaistila viacero strených zbraní, ktoré mal v legálnej držbe. ,,Tie budú zaslané na ďalšie expertízne skúmanie. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodal o piatkovom (11.12.) incidente Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM