Michal Lendel Hokej

Druhá prehra košického tímu v sezóne: Nevyužité šance na oboch stranách

V Skalici sa predstavili tímy z čela tabuľky. V druhej a tretej tretine sa hral na slovenské pomery dobrý hokej, no v hre dominovali najmä brankári. Po úvodných piatich stretnutiach extraligy neokúsili hráči Košíc chuť prehry, no v posledných troch zápasoch získali iba chudobné tri body.

Ilustračný obrázok k článku Druhá prehra košického tímu v sezóne: Nevyužité šance na oboch stranách
Zdroj: TASR

V skalickej Hant Aréne sa stretli dve vedúce mužstvá tabuľky. Zápas sa začal vo svižnom tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Do výraznej šance sa dostal Kutálek, no vyťažil z toho len výhodu presilovej hry. Hostia pohrozili Chovanom, no gól prišiel až v 14. minúte, keď Bartoš potiahol puk a blafákom prekonal ležiaceho Lipovského. Vzápätí sa Skaličania usadili pred Hýlakovou bránkou a po Vyrúbalíkovej strele bolo vyrovnané.

V druhej tretine boli na začiatku iniciatívnejší Košičania, dostali sa do niekoľkých sľubných šancí, no udrelo na druhej strane, keď po vhodenom buly sa dostal k puku Vyrúbalík a jeho delovka dostala domácich do vedenia. V nasledujúcich minútach Skaličania povzbudení gólom hrali rýchly a obetavý hokej, dostávali sa i do šancí, no tie priam trestuhodne spaľovali. V závere sa Košičania vymanili z tlaku, začali útočiť, no ich strelecká muška vyšla tiež naprázdno.

Na úvod tretej tretiny si hostia vytvorili tlak. Mali i výhodu presilovej hry, v ktorej pozabudli na Šátka, ktorého zastavili len faulom. V ďalších minútach Košičania zvyšovali tlak pred bránkou Lipovského bolo horúco, no ten s prehľadom tieto situácie riešil. V závere tretiny Košičania v hre bez brankára sa snažili o vyrovnanie stavu, no Skaličania disciplinovanou hrou v obrane zápas dotiahli do víťazného konca.

Hlasy trénerov:

Josef Turek, tréner Skalice: „Súhlasím s kolegom. V prvej tretine sa to rozbiehalo. Druhá tretina však bola parádna. V tretej tretine nás Košice zo začiatku uzamkli, vytvorili si značný tlak, ktorý sme húževnatou obrannou hrou ustáli. Podržal nás Lipovský a so šťastím sme to zvládli.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Myslím, že až na úvodnú tretinu sa hral dobrý hokej. V druhej tretine sa hra zrýchlila, šance sa spálili na oboch stranách. Urobili sme chybu pri vhadzovaní a inkasovali gól. Keď chceme vyhrávať musíme streliť viac gólov. Treba vyzdvihnúť brankárov na oboch stranách“.

HK 36 Skalica – HC Košice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly: 16., 23. Vyrúbalík – 14. Bartoš. Rozhodovali: Stano – P. Šefčík, Výleta, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1779 divákov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM