Basketbal

Duel Európskej ligy už aj s americkou posilou: Bude to rozlúčka Good Angels so Steel arénou?

S novou americkou rozohrávačkou Jiou Perkinsovou a cieľom premiérového triumfu v Steel aréne nastúpia basketbalistky Good Angels Košice na stredajší duel Európskej ligy. V ňom vyzvú turecký klub Kayseri Kaskispor. Zatiaľ je predaných 4 500 lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Duel Európskej ligy už aj s americkou posilou: Bude to rozlúčka Good Angels so Steel arénou?
Zdroj: TASR

„Viem, že prichádzam do dobrého tímu a viem, o čo v tomto zápase ide. Ešte nie som v tíme etablovaná, uvidíme ako to zajtra bude. Poznám tri Američanky v tíme súpera, jedná sa o tri dobré hráčky, proti ktorým som v minulosti už nastúpila. Pôsobila som krátko v Turecku a viem, že menšie družstvá sa snažia prekvapiť tie väčšie. Kvalita by mala byť však na našej strane,“ uviedla Perkinsová, ktorá nahradila v tíme krajanku Adiu Mathiesovú.

Nová posila prišla aj s 9-ročnou dcérkou

Perkinsová prišla do Košíc ešte len vo štvrtok, odvtedy absolvovala jeden zápas a minimálne množstvo tréningových jednotiek. „Vedela som, že Košice skončili v minulom ročníku EL medzi štyrmi najlepšími tímami. Informácie o klube som mala aj od Plenette Piersonovej, čo mi samozrejme pomohlo pri rozhodovaní,“ konštatovala americká rozohrávačka, ktorá na východ metropoly pricestovala aj so svojou 9-ročnou dcérkou Aalirah.

Hlavný tréner Maroš Kováčik ocenil skúsenosti, ktoré americká rozohrávačka zo sebou priniesla. Na druhej strane si uvedomuje, že v prvom zápase nemôže očakávať od svojej zverenkyne stopercentnú súhru s tímom. „Na Jii je badateľné, že je to skutočne skúsená hráčka. Ide o inteligentnú hráčku, mal som možnosť vidieť to na tréningoch pri herných činnostiach. Je to vyslovená strelkyňa, hádže spoza hlavy čo sa naozaj ťažko bráni. Verím, že bude posilou akou očakávame, no nemôžem ešte očakávať veľké zžitie sa s tímom, i keď je veľmi učenlivá. Bude na nej ako v stredu využije svoju minutáž,“ povedal na margo novej posily Kováčik.

Kde sú prednosti súpera?

Turecký nováčik zaznamenal v prebiehajúcej sezóne EL dve víťazstvá, keď v domácom prostredí zdolal francúzsky Bourges a maďarský Györ. „Myslím si, že zápas sa bude rozhodovať pod košom. Filozofia ich trénera je založiť čo najviac akcií a zakončovať čo najviac spod koša, kde sa strieľa naozaj s najvyššou percentuálnou úspešnosťou. Nevravím, že to nebude na našich obvodových hráčkach, ale ak sa bude lámať stretnutie, tak určite pod košom,“ zamyslel sa Kováčik.

Do Steel arény proti francúzskemu Bourges prišlo 8597 divákov, čím vytvorili nový rekord súťaže. Doterajšie maximum 8574 držalo istanbulské derby medzi Galatasarayom a Fenerbahce z marca 2012. „Počula som, že oba zápasy s Jekaterinburgom i Bourges mali dobrú atmosféru a verím, že diváci si nájdu cestu arény aj tentoraz,“ zaželala si Perkinsová.

Odchod hráčok zo Steel arény?

„Ak s Kayseri neuspejeme v Steel aréne, tak ďalší domáci zápas so Schiom odohráme v Infiniti aréne. Doteraz sme tu odohrali tri duely, no treba si uvedomiť, že s tromi najlepšími družstvami, ktorými momentálne EL disponuje.“ uviedol generálny manažér Daniel Jendrichovský, ktorý po dvoch prehrách v hokejovom stánku neskrýval sklamanie.

Počet predaných lístkov na stredajší duel predbežne dosiahol hranicu približne 4500 divákov. „Do zápasu sú dva dni, a ak sa zopakuje predaj z pondelka, tak možno prekročíme päťtisícovú alebo i vyššiu hranicu.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM