Alexandra Kolínská Správy

Dva útoky v košickej MHD za dva dni: Dopravný podnik má oči na stopkách!

Dopravný podnik mesta Košice zažíva celkom rušné obdobie. V priebehu posledných dní boli na dispečing nahlásené až dva prípady výtržností v MHD. Polícia konala veľmi rýchlo. Druhý prípad však už nemá taký šťastný koniec.

Ilustračný obrázok k článku Dva útoky v košickej MHD za dva dni: Dopravný podnik má oči na stopkách!
Zdroj: TASR

Podľa našich informácií sa prvý prípad odohral v sobotu (18.7.2015) približne okolo 20:00 hodiny. Autobus MHD bol nútený zastať na ulici Toryskej (za Magistrátom) v Košiciach, kvôli skupinke výtržníkov. Na mieste zasahovalo až 8 policajných áut. Informácie nám potvrdila aj polícia. „Danú vec prešetrujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vážnejší prípad sa však odohral v pondelok (20.7.2015) rovnako vo večerných hodinách na Južnej triede. Podľa polície cestujúci brutálnym spôsobom napadol vodičku električky, ktorá ho upozornila, že jeho pes môže cestovať len s náhubkom. Viac sa dočítate v článku Brutálny útok v električke číslo 4: V histórii košickej MHD ide o prvý takýto incident!

Incidentom v prostriedkoch MHD venuje Dopravný podnik (DPMK) zvýšenú pozornosť. „Vodiči sú pravidelne školení, ako reagovať v prípade incidentu. Kamerový systém pomáha objasňovať mnohé prípady a spolupracujeme s mestskou a štátnou políciou ktorých spoluprácu hodnotíme vysoko pozitívne,“ uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Michaela Karaffová.

„Príkladom je sobotný prípad ktorý od začatia výtržnosti do príchodu polície trval 8 minút. Za najzávažnejšie incidenty považujeme tie, kde dôjde k napadnutiu vodiča a cestujúceho pri ktorých dochádza k ublíženiu na zdraví. Jeden prípad evidujeme v 2. polroku 2014 a dva prípady v roku 2015,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM