Alexandra Kolínská Správy

Dvojnásobná tragédia pobúrila Košičanov: Spustili petíciu za zvýšenie bezpečnosti cyklistov!

Po poslednej tragickej udalosti, ktorá sa odohrala neďaleko Košíc sa milovníci cyklistiky vzbúrili. Na internete spustili petíciu za zvýšenie bezpečnosti cyklistov v okolí metropoly východu.

Ilustračný obrázok k článku Dvojnásobná tragédia pobúrila Košičanov: Spustili petíciu za zvýšenie bezpečnosti cyklistov!
Zdroj: TASR

Petícia za zvýšenie bezpečnosti cyklistov v meste Košice vznikla na základe tragickej udalosti, pri ktorej vyhasli dva ľudské životy. Košickí cyklisti sú toho názoru, že majú v Košiciach a okolí nedostatočnú bezpečnosť. Na mieste, kde sa nehoda odohrala, chcú aby mesto zriadilo priechod pre cyklistov, no nielen to. Petíciu si vzali na starosť Karol Labaš, Viktor Mikluš, Martin Zimáni a Ladislav Rovinský, ktorý bol poverený vystupovaním za petičný výbor.

„Od predstaviteľov mesta Košice žiadame, aby okamžite riešili situáciu na mieste tragédie – zrážky motorkára s cyklistom v smere na Jahodnú. Ku kolíziám tam dochádzalo a dochádza denne. Mesto má k dispozícii štúdiu premostenia tohto úseku lávkou pre peších a cyklistov,“ uvádza petičný výbor.

„Do realizácie premostenia žiadame Mesto Košice; Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach a Okresný úrad Košice o dočasné riešenie – aby dopravným značením bola obmedzená rýchlosť, vyznačený priechod pre chodcov a cyklistov a zriadený ostrovček pre chodcov a cyklistov uprostred cesty,“ žiadajú v petícii.

Petíciu za bezpečnosť pre cyklistov môžete podpísať aj online, stačí vyplniť údaje TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM