Andrea Mesarčíková Krimi

Dvojročné dieťa prežilo pád z okna, odkiaľ ho vyhodila jeho matka

Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu dnes krajský policajný vyšetrovateľ obvinil 39-ročnú ženu z Košíc, ktorá v utorok (26.10.) okolo 23.30 h vyhodila z okna bytu na 2. poschodí na Popradskej ulici v Košiciach svoju dvojročnú dcéru.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová, dieťa našla ležať na chodníku okoloidúca žena. Privolaná rýchla zdravotná pomocou dievčatko previezla do nemocnice. „Žiadne zranenia neutrpelo, ale v nemocnici zostalo na pozorovanie,“ uviedla k prípadu policajná hovorkyňa.
„Dieťa utrpelo drobné poranenia kože a svalov, ale v súčasnosti je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života. Je hospitalizované na Oddelení detskej neurológie, kde absolvuje všetky potrebné vyšetrenia a naďalej ostáva na pozorovanie,“ informovala TASR o momentálnom stave dieťaťa hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Viera Horniaková.
Podľa Demjanovičovej sa obvinená žena v minulosti viackrát liečila na psychiatrii a z toho dôvodu bol do vyšetrovania prípadu prizvaný aj znalec z odboru psychiatrie. Matku umiestnili v cele policajného zaistenia a bol spracovaný návrh na jej väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene za tento skutok trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM