Lenka Fedorová Rôzne

EEI prišla s novou iniciatívou: Obrátiť sa chcú aj na prezidenta!

Zdá sa, že firme EEI, ktorá sa čoraz viac stáva v Košiciach terčom kritiky, došla trpezlivosť. Jej odpoveďou na udalosti uplynulých dní je založenie vlastnej iniciatívy.

Ilustračný obrázok k článku EEI prišla s novou iniciatívou: Obrátiť sa chcú aj na prezidenta!
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť EEI, ktorá sa v Košiciach stará o systém parkovania, ohlásila založenie iniciatívy Košice proti násiliu. Iniciatíva je reakciou na útoky vandalov, ktorí ničia parkomaty a zónové dopravné značenie.

S aktivistami odmieta komunikovať

„Chceme, aby to bola odpoveď všetkým, ktorí násilie, vandalizmus a propagáciu fašizmu podporujú. V demokratickej spoločnosti nemôže byť argumentom železná tyč, násilie, šírenie strachu a hrozby likvidácie,“ uviedol Karol Wolf, ktorý vystupuje za spoločnosť EEI.

Čítajte tiež: Raši o parkovaní: Prieskumy majú väčšiu vypovedaciu schopnosť ako petície

Spoločnosť odmieta komunikovať s aktivistami, ktorí sú proti tomu, aby EEI spravovalo parkovanie v metropole východu. „Dokážeme strpieť aj vandalizmus, ničenie našej infraštruktúry, ale miera bola prekročená príspevkom na sociálnej sieti na profile iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent – občianska neposlušnosť, na ktorej bol výkonný riaditeľ spoločnosti EEI pán Tomanovič vyobrazený v napodobenine uniformy SS a toto považujeme za prekročenie akejkoľvek mysliteľnej hranice a kvôli tomu zakladáme túto iniciatívu,“ vysvetlil Wolf.

Škody rátajú v tisícoch

Mestským poslancom odoslali 6. júla 2016 list, v ktorom popisujú skutočný stav veci, ktorý zodpovedá realite v súvislosti s parkovaním. V najbližších dňoch sa chcú listom obrátiť na prezidenta SR a predsedov všetkých demokratických strán s výnimkou strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko so žiadosťou o podporu iniciatívy Košice proti násiliu.

„Evidujeme približne 20 poškodených alebo zničených automatov, približne 30 zónových dopravných značiek. Škoda sa pohybuje v rozpätí 35.000 až 40.000 eur. Trestné oznámenia podávame priebežne,“ spresnil Wolf.

Čítajte tiež: Košice reagujú na nespokojnosť v meste: Občania rozhodnú o využití príjmov z parkovania

Ako ďalej uviedol, firma už osadila stovky nových dopravných značení, na konci ich bude 1280. „Od 11. júla 2016 začíname stavebnú výstavbu prvých takmer 250 nových parkovacích miest, ktorých konečný stav na konci roka bude 1500. Čo sa týka kariet dnes pravdepodobne prekročíme 3000 kusov vydaných rezidentských kariet, odhadovaný počet je 4500. Denne približne 100–200 kariet,“ dodal Wolf.

Riaditeľ spoločnosti EEI Ján Tomanovič odpovedal na otázku založenia spoločného podniku s mestom, že mesto vyhlásilo súťaž na prenájom parkovacích plôch, kde si zadefinovalo spôsob výkonu prevádzky zóny plateného parkovania.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM