Lukáš Mano Kultúra

Elán to v Steelke rozbalil

Vyplazený jazyk ohúril

V sobotu skupina Elán ukázala viac než šesť a pol tisícovému davu košickej Steel arény, ako sa robí ozajstná rocková šou. Diváci boli nadšení a spievali všetky hity spolu s legendárnymi muzikantmi.

Ráž, Baláž a Patejdl rozžiarili svojich nadšencov. Koncert si užívali. Nechýbali piesne ako Bosorka, Kráľovná bielych tenisiek či Nie sme zlí. Svoje umenie predviedli na pódiu aj ostatní členovia skupiny – Henry Tóth (gitara), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicie).

Po každej zahratej piesni sa líder skupiny Jožo Ráž poďakoval za potlesk hlbokým úklonom. V polovici koncertu sa Vašo Patejdl nenápadne vmiesil medzi divákov a uprostred davu zahral na vyvýšenom stupienku svoj hit „Ak nie si moja“.

„Takýto koncert je jedinečný,“ rozpráva jeden z fanúšikov skupiny. „Jožo vie urobiť všetko pre to, aby dostal ľudí do varu. Nemusí sa ani veľmi snažiť. Nepoznám človeka, ktorý by nepoznal aspoň jednu pieseň od Elánu.“

V závere koncertu odovzdal Ján Baláž šek v hodnote 1000 € pre nadáciu Unicef. Kapela sa riadila heslom – to najlepšie na koniec – a „Vodu, čo ma drží nad vodou“ spieval dav tak nahlas, že mu Elán musel vzdať poklonu.

Elán v Steelke
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM