Alexandra Kolínská Hokej

Erik Černák (18) späť na košickom ľade: Pred odchodom do Los Angeles ešte potrénuje s Oceliarmi

Odchovanca HC Košice Erika Černáka si v NHL drafte vybral tím Los Angeles Kings. Mladý obranca sa však do začiatku sezóny vrátil na Slovensko a nastúpil na tréningový ľad s košickými hokejistami.

Ilustračný obrázok k článku Erik Černák (18) späť na košickom ľade: Pred odchodom do Los Angeles ešte potrénuje s Oceliarmi
Zdroj: Dnes24.sk

Košický hokejový odchovanec Erik Černák má tento rok naozaj úspešný. Začiatkom roka so slovenskou reprezentáciou do 20 rokov vybojovali krásny bronz. Po návrate do Košíc si v play off Tipsport extraligy síce moc nezahral, ale za obhajobou majstrovského titulu sú aj jeho zásluhy. Ďalším jeho úspechom je dátum 27. jún 2015, kedy si Erika na predsezónnom drafte NHL vybral tím Los Angeles Kings v 2. kole zo 43. priečky.

Po campe sa mladý obranca vrátil do Košíc a vykorčuľoval s oceliarmi na tréningový ľad. „Dohodli sme sa po podpise zmluvy, že mi dajú vedieť, kedy sa vrátim do L.A. a zatiaľ budem trénovať s Košicami,“ uviedol. Zápasy si Erik zrejme nezahrá. Zaujímalo nás aj to, kedy sa má vrátiť do zámoria.

„Mal by som odísť niekedy koncom augusta, ale to sa ešte všetko na sto percent upresní nasledujúce dni,“ prezradil.

Na prvom tréningu neskrýval radosť, že je opäť na domácom ľade. „Je to super, vrátil som sa do starej partie hráčov z minulej sezóny, takže som rád, že som tu a že môžem s nimi začať sezónu,“ povedal. A ako sa teší na ľad? „Tak ja som bol na ľade trošku skôr kvôli campu, ale som rád, že to bude hra práve s hráčmi z Košíc,“ dodal na záver.

Prečítajte si aj:

Foto: HC Košice (oficiálny web)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM