Rôzne Správy

Európske mesto športu: Zástupcovia mesta si v Bruseli prevzali titul

Čo je doma, to sa počíta. Ocenenie za najlepšie Európske mesto športu si v Bruseli prevzali zástupcovia mesta Košice.

Ilustračný obrázok k článku Európske mesto športu: Zástupcovia mesta si v Bruseli prevzali titul
Zdroj: TASR

Zástupcovia mesta Košice – viceprimátorka Renáta Lenártová a koordinátor projektu Košice – Európske mesto športu 2016 Ivan Šulek si 16. novembra tohto roku prevzali v sále Európskeho parlamentu v Bruseli ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 – Best European City of Sport 2016.

Uznanie a vlajku im odovzdali zástupcovia organizácie ACES Europe za prítomnosti eurokomisára pre vzdelávanie, kultúru a šport Tibora Navracsicsa. Informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.

Košice získali ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 získali Košice v konkurencii 19 európskych miest, ktoré sú v tomto roku nositeľmi tohto titulu.

„Košice sú najlepším mestom športu v Európe a to je veľký úspech. Ďakujem všetkým Košičanom, vďaka ktorým sme toto ocenenie získali a verím, že sa z neho tešia rovnako ako ja a moji kolegovia. Teraz odovzdávame štafetu Banskej Bystrici, budúcoročnému Európskemu mestu športu a budeme jej držať palce, aby bola rovnako úspešná ako Košice,“ povedal košický primátor Richard Raši.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM