Lenka Fedorová Správy

Európsky trend aj v Košiciach: Na Terase pribudne zastávka viedenského typu

Kým Ťahanovčania majú Viedenskú ulicu, Terasania budú mať viedenskú zastávku. V čom sa líši od tej klasickej?

Ilustračný obrázok k článku Európsky trend aj v Košiciach: Na Terase pribudne zastávka viedenského typu
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Modernizácia električkových tratí so sebou prináša viacero noviniek. Jednou z nich je aj plánovaná zastávka viedenského typu, ktorá sa bude nachádzať na Terase pri bývalom kine Družba. Čo to znamená v praxi?

Vďaka novému typu zastávky by mali Košičania cestovať bezpečnejšie. Po dokončení stavby budú pri kine Družba zrušené autobusové zastávky v oboch smeroch a nová zastávka bude spoločná pre autobusy aj električky.

,,V danom úseku budú jazdiť autobusy po električkovej trati a nebudú tak vôbec prekážať v prejazde motorovým vozidlám. Osobne ma takéto riešenie veľmi teší, o to viac, že tieto zastávky sú trendom v európskych metropolách, a budú ju mať aj Košičania," skonštatoval viceprimátor Martin Petruško.

Ako dodal, účelom takého usporiadania zastávky je predovšetkým zvýšenie bezpečnosti dopravy a v neposlednom rade aj uľahčenie nástupu, výstupu, prípadne prestupu cestujúcich z električiek do autobusov a naopak.

Motoristi môžu v súčasnosti na Triede SNP v úseku od Popradskej ulice po amfiteáter, a takisto aj v opačnom smere jazdiť bez problémov v oboch jazdných pruhoch, prejazdné sú aj križovatky.

Foto: Ilustračné

Pri košickom kine Družba pribudne na týchto miestach viedenská zastávka
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM