Lenka Fedorová Šport

Famózny Košičan Koči (23): Z majstrovstiev sveta v rally titul vicemajstra!

Mladý Košičan si na svoje konto pripísal bravúrny úspech. Juniorský vicemajster sveta sa do šampionátu vrátil po ročnej pauze.

Ilustračný obrázok k článku Famózny Košičan Koči (23): Z majstrovstiev sveta v rally titul vicemajstra!
3
Galéria
Zdroj: TASR

23-ročnému Martinovi Kočimu sa do juniorského šampionátu po ročnej prestávke rozhodne oplatilo vrátiť. Za pomoci navigátora Lukáša Kostku z Česka sa stal juniorským vicemajstrom sveta v rally JWRC 2016. V konečnom poradí obsadil 1. miesto Talian S. Tempestini, 2. miesto Martin KOČI a 3. miesto Francúz V. Dubert.

Fantastický výsledok Košičana je zatiaľ najvyšším slovenským umiestnením na majstrovstvách sveta vypísaných svetovou automobilovou federáciou FIA.

Šesťdielny šampionát pozostával zo súťaží v Portugalsku, Poľsku, Fínsku, Nemecku, Francúzsku a Veľkej Británii. Koči nenechal v záverečných pretekoch nič na náhodu a za účasti dažďa, blata a hmly podal na britskej „rally klasike“ bezchybný výkon. S 11 najrýchlej­šími časmi z 22 meraných úsekov, tak s prehľadom zvíťazil v kategórii mladíkov a z majstrovstiev odišiel s titulom vicemajster.

Záľuba v rally je u Kočiho úzko spätá s jeho otcom Michalom, ktorý je trojnásobným majstrom Slovenska a strýkom Petrom, ktorí ho v jeho vášni od detstva podporovali. Martin Koči tak už ako 6-ročný sedel za volantom 125 ccm buggy Havel, neskôr ako 9-ročný v 250 ccm buggy Havel. Premiéru v závodnom buggy odštartoval ako 13-ročný v Maďarsku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM