Lenka Fedorová Šport

Fantastický Košičan Vaško: Na majstrovstvách Európy so štyrmi medailami!

Hovoria o ňom ako o veľkom talente a on to svojimi úspechmi to len dokazuje. Alexander Vaško ml. zbiera medaily jednu za druhou.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický Košičan Vaško: Na majstrovstvách Európy so štyrmi medailami!
Zdroj: TASR

Majstrovstvá Európy v ukrajinskom Dnepropetrovsku, ktoré sa konali 21. – 24. augusta 2016 sa pre Slovákov niesli v úspešnom duchu. Športovci v zostave Alexander Vaško ml., Nikolas Wolf, Bořiková Karin a Cséplőová Veronika boli tými menami, ktoré rozbúrili vody súťaže. Štvorica sa postarala o vynikajúce výsledky.

Košičan si odniesol 4 medaily

Najúspešnejším zo slovenskej štvorice reprezentantov sa stal 22-ročný Košičan Alexander Vaško ml., ktorý si zo súťaže odniesol hneď štyri medaily. Vaško je tak novopečeným majstrom Európy v skokoch (64m), kde zdolal aj aktuálneho držiteľa svetového rekordu Nikitu Papakula.

Vaško taktiež získal bronzovú medailu v trikoch (10200b), striebornú medailu v kombinácii a taktiež striebornú medailu v súťaži družstiev. Okrem toho sa umiestnil na 10. mieste v kategórii slalom.

Čítajte tiež: Sú mladí, úspešní a známi aj za hranicami: 5 košických supertalentov, ktorí to dotiahli ďaleko

Okrem toho bola na augustových majstrovstvách Európy veľmi úspešná aj dvojica dievčat. Veronika Cséplőová bola piata v skokoch a šiesta v kombinácii a Bořiková Karin sa umiestnila na šiestom mieste v kategórii slalom.

Úspechy zbiera jeden za druhým

Alexander Vaško ml., syn reprezentačného trénera Alexandra Vaška st. tak zbiera úspechy jeden za druhým. V roku 2015 sa stal svetovým rekordérom v skokoch, kde prekonal svoj vlastný rekord. Úspechy mladého športovca boli ocenené aj v prestížnej súťaži Športová osobnosť Košíc 2014, kde sa stal absolútnym víťazom.

Aj Slovenský zväz vodného lyžovania vyhlásil Vaška ml. za najlepšieho športovca v kategórii vodné lyžovanie za vlekom za rok 2015. Zaslúžil si to vďaka 2. a 3. miestu na majstrovstvách Európy open, za svetový rekord v skokoch a slovenský rekord – triky, slalom, skoky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM