Lenka Fedorová Šport

Fantastický úspech košickej vzpieračky Seničovej (16) v Česku: Dlho si však neoddýchne

O skvelý úspech sa postarala talentovaná košická vzpieračka Nikola Seničová. Na oddych však veľa času nemá, pred sebou má majstrovstvá Európy.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech košickej vzpieračky Seničovej (16) v Česku: Dlho si však neoddýchne
Zdroj: Vzpieranie Košice

Nedávno sme vám priniesli rozhovor s úspešnou mladou vzpieračkou Nikolou Seničovou. Nikola má teraz na svojom konte ďalší skvelý úspech. Súperom to na súťaži v Českej republike poriadne natrela.

Nikola Seničová obsadila na Veľkej cene Bohumína v Českej republike fantastické prvé miesto. O kvalite košických vzpieračov svedčí aj výhra Filipa Jeníka a tretie miesto Nikoletty Konečnej. Svoju vôbec prvú súťaž absolvoval aj Oliver Mangera, ktorý ukázal, že má v sebe veľký potenciál.

Svoje štandardy nadvíhali Dávid Kopka a Pavol Krempaský, ktorých hlavné ligové súťaže čakajú na jeseň. Veľa času na oddych však nemá Nikola Seničová, ktorú už budúci týždeň čakajú Majstrovstvá Európy do 17 rokov.

Čítajte tiež: Sú mladí, úspešní a známi aj za hranicami: 5 košických supertalentov, ktorí to dotiahli ďaleko

,,S Nikolou ideme už budúci týždeň do Poľska na Majstrovstvá Európy do 17 rokov, ktoré budú v meste Nowy Tomysl. Trénovala s menšou pauzou celé leto a zaradili sme aj dvojfázove tréningy. Silovo je veľmi dobre pripravená, čo dokázala tento víkend na turnaji v Česku, kde si utvorila nové osobné rekordy a tiež nové slovenské rekordy," uviedol pre Košice24 tréner Štefan Gribanin.

Ako ďalej uviedol, Nikola Seničová si z minuloročných majstrovstiev Európy odniesla druhé miesto. Súťažila však v kategórii do 15 rokov. Tento rok bude prvýkrát súťažiť vo vyššej vekovej kategórii. ,,Tento rok je prvýkrát vo vyššej kategórii do 17 rokov, takže očakávam umiestnenie okolo piateho miesta, pri troche šťastie snáď vyššie," uviedol na záver Gribanin.

Talentovanej vzpieračke držíme na majstrovách Európy prsty a o výsledku súťaže vás budeme informovať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM