Zuzana Vajayová Kultúra

Festival dobrého jedla v Košiciach, tentokrát netradične

Už tretí ročník festivalu dobrého jedla a možnosť zahryznúť sa do toho najlepšieho predstavia Košice v dňoch 22.-24.6.2012.

Kým minulý ročník navštívilo cez 4500 ľudí, organizátori si v tomto roku trúfajú toto číslo bez problémov pokoriť. „V tomto roku ponúkneme balík zážitkov, pre ktoré sa počas Košice Gurmán Fest víkendu oplatí do Košíc prísť každému“, hovorí Iveta Niňajová, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie KOŠICE – Turizmus, spoluorganizátora podujatia. Neobvyklé bude už samotné miesto konania – presúva sa totiž do areálu Botanickej záhrady UPJŠ na Mánesovej ulici v Košiciach. Pre najmenších je pripravený rozprávkový svet – výstava rozprávkových sôch a detské dielne. Nielen ich zaujme súbežne prebiehajúca výstava exotických motýľov, pričom zakúpená vstupenka na festival bude súčasne vstupenkou na túto výstavu a do rozprávkového sveta. Deti do 6.rokov však majú vstup zdarma.

Samotný Košice Gurmán Fest 2012 predstaví najlepšie reštaurácie Košíc. Vynikajúci šéfkuchári, kulinárske show, celebrity z oblasti kulinárstva nielen na Slovensku ako Vojtech Artz, Jaroslav Židek či Jozef Hromják, ale i hostia zo sveta ako legenda Damien Thuries predstavia to najlepšie zo svojich receptov. Svoje umenie predvedú aj barmani, baristi a someliéri z celého Slovenska. Atmosféru doplnia hudobné vystúpenia. Tak ako počas predošlých ročníkov aj tentoraz budú platidlom na festivale „gurmány“. Návštevníci si ich zakúpia v Gurmánbankách po areáli a počas festivalu dostane každý návštevník aj drevenú guľôčku, ktorú bude môcť vhodiť ako svoj hlas vystavovateľovi, ktorého jedlo mu najviac chutilo.

Plejádu zážitkov môže návštevník Košice Gurmán Festu zakončiť na Farmárskom trhu. Domáce syry a iné predávané výrobky, ktoré na pultoch supermarketov nie je dostať, sa budú sústrediť na tomto festivale a tak si kus gurmánstva budú môcť turisti z Košíc odniesť nielen vo svojich žalúdkoch a chuťových bunkách, ale i zopakovať neskôr doma. „Do Košíc chceme prilákať najmä rodiny s deťmi, okrem samotného gurmán festu si tu v tento víkend budú môcť užiť Cassovia folkfest, alebo festival pre tvorivé deti a ich rodičov Krajina Haliganda“ pozýva do Košíc Iveta Niňajová.

Zdroj: www.visitkosice.eu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM