Alexandra Kolínská Kultúra

Festival Leto v parku láka ľudí: Do Košíc prídu zvučné mená!

Šiesty ročník festivalu Leto v parku odštartuje v sobotu 9. augusta v košických Kasárňach/Kulturparku. Prečítajte si čo nás čaká na festivale tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Festival Leto v parku láka ľudí: Do Košíc prídu zvučné mená!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hlavného koordinátora a dramaturga festivalu Daniela Franka už úvodný večer bude namixovaný z vystúpenia tanečníkov skupiny Outbreak, kapely Lavagance a spoločného koncertu Pary so Sendreiovcami a zoskupením Kokavakere lavutara

„Tento večer predznamená multižánrový charakter tohto mestského festivalu. Do konca augusta ponúkne pestrý program, z ktorého si dokáže vybrať každý – od najmenších až po seniorov. Nebudú chýbať ani zvučné mená, ktoré priťahujú pozornosť hudobných fajnšmekrov nielen zo Slovenska,“ povedal dnes pred novinármi Franko.

Na otvorenom pódiu a v parkovej zóne sa celý mesiac budú konať hudobné koncerty a literárne večery, hrať divadelné a filmové predstavenia i rozprávky pre deti, priestor dostanú tvorivé dielne, tanec, cvičenia aj rôzne workshopy. Organizátori sa snažili predovšetkým naplniť požiadavky a očakávania domáceho publika. „Festival sme však chceli ozdobiť aj niekoľkými headlinermi tak, aby sme vyhoveli priaznivcom rôznych hudobných žánrov. Do Košíc sme preto pozvali nielen energickú kozmopolitnú kapelu N.O.H.A. (Noise Of Human Art), ale aj osobnosti, akými sú fenomenálna slovenská sopranistka Adriana Kučerová či bravúrna japonská klaviristka Hiromi,“ doplnil Franko.

Hudobná dramaturgička Kasární/Kulturparku Lucia Potokárová pripomenula, že ulahodiť tento rok chceli aj poslucháčom, ktorí uprednostňujú vážnu hudbu. „Podľa mňa je pozitívom, že festival dáva priestor aj tomuto žánru. Už to nie je žiadne unikum, ak sa na letné festivaly prizývajú symfonické orchestre. Sme radi, že súčasne s medzinárodne pôsobiacou a uznávanou Adrianou Kučerovou a renomovaným dirigentom SND a zároveň hudobným riaditeľom Štátnej opery v Prahe Martinom Leginusom môžeme hostiť aj domáce teleso – Štátnu filharmóniu Košice,“ konštatovala. Operný galakoncert Adriany Kučerovej s košickou štátnou filharmóniou a tenoristom Jurajom Hollým sa pod taktovkou Martina Leginusa uskutoční 16. augusta. Program koncertu ponúkne svetoznáme operné árie, v ktorých môžu naši sólisti ukázať svoje interpretačné majstrovstvo.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM