Lenka Fedorová Správy

Festival v košickej zoo: Návštevníkov čaká viac ako 50 maskotov, a to nie je všetko!

Návštevníci košickej zoo budú mať o zábavu postarané. Chystá sa 5. ročník Veľkého festivalu maskotov. Čo všetko sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Festival v košickej zoo: Návštevníkov čaká viac ako 50 maskotov, a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

V nedeľu 10. septembra 2017 sa v košickej zoo uskutoční piaty ročník Veľkého festivalu maskotov. Deti a ich rodičia sa tak môžu tešiť na päťdesiat postavičiek z rôznych rozprávok, zvieratká, či populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho.

Nebude chýbať Vrana, maskot Košíc, Macko Pu i Káčer Donald. Deti sa s nimi budú môcť odfotiť, zapojiť sa do pochodu maskotov a spolu s nimi si aj zatancovať.

Súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 14:30 hod., bude pódiový program, v ktorom sa predstaví detské divadielko, Ujo Ľubo, tanečné súbory, kúzelník, či rôzne animačné programy. Na deti čaká aj minidiskotéka a ďalší zaujímavý program.

Na programe bude aj krst mláďatka a nebudú chýbať ani sprievodné aktivity ako tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár, zaujímavé prezentácie partnerov a ďalšie atrakcie.

V rámci podujatia prebehne tiež charitatívna tombola, výťažok z ktorej poputuje pre Nadáciu pre deti Slovenska, ktorá realizuje napríklad Grantový program Hodina deťom.

„Podujatie je milým spestrením začiatku školského roka. Aj v tomto roku sme venovali zvýšenú pozornosť organizačnému zabezpečeniu. Posilnili sme predaj vstupeniek. Pre návštevníkov sú pripravené dočasné parkoviská a k dispozícii bude aj kyvadlová doprava," uviedla Eva Malešová z košickej ZOO.

Ako ďalej prezradila, v ústrety podujatiu vyšiel DPMK, ktorý v tento deň posilní pravidelnú linku č.29. Od 10-tej hodiny budú premávať veľkokapacitné autobusy trikrát za hodinu a od 13-tej do 19-tej hodiny to bude každých 15 minút.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM